Magazin > VIP
5847 ogledov

Ali s to potezo William vrača za vse Harryjeve obtožbe?

Princ William Profimedia
Gre le za spremembo videza ali ...

Že avgusta, ko je princ William v videoposnetku s Snoop Doggom debitiral s počitniško brado, kjer je slavil britanske športnike, ki so tekmovali na olimpijskih igrah v Parizu, je bil splet navdušen:

"Lepo je spet [videti] Catherine in neobritega Williama, haha, minila so leta, kakšen prizor!" 

"Všeč mi je brada princa Williama" 

"William, prosim, še naprej si puščaj to brado!!"

Brado pa si je pustil tudi med nedavnim obiskom galerije Saatchi v Londonu, kjer si je ogledal novo umetniško razstavo, ki jo je sponzoriral Homewards, dobrodelna organizacija za pomoč brezdomcem, ki jo je pomagal ustanoviti leta 2023. Obisk galerije je bilo prvič po božiču v Sandringhamu leta 2008, da si je William pustil brado na javnem govoru.

Po poletnih počitnicah se je tako vrnil k uradnim obveznostim z novo podobo, brado, ki je kraljeve oboževalce ob vsakem nastopu spravila v norost, tudi prejšnji teden, ko je obiskal Wales. V Južnem Walesu je William obiskal osnovno šolo Swiss Valley Community Primary School, kjer so ga pozdravile množice, ki so pred šolo potrpežljivo čakale na njegov prihod. Med obiskom šole se je prestolonaslednik srečal z učenci, ki so se leta 2024 udeležili Urdd Eisteddfod, tedenskega festivala, ki slavi valižanski jezik in kulturo.

Monarhija ima sicer stroga pravila glede puščanja brade. Do zadnjih mesecev si vojaki v britanski vojski niso smeli puščati dlak na obrazu. Smernice so omilili šele marca letos, brada in brki pa morajo biti urejeni in primerno negovani. Medtem ko kraljevo letalstvo svojemu osebju že od leta 2019 dovoljuje brado in brke, kraljeva mornarica pa to dovoljuje že leta. 

Princ Harry je na primer za dovoljenje moral prositi svojo babico, pokojno kraljico, da je na poročni dan z Meghan Markle, leta 2018, lahko obdržal brado. Harry je v svojih spominih Spare, ki so izšli januarja 2023, trdil, da se je William "naježil", ko je pojasnil, da se zaradi brade počuti bolj pomirjenega. "Mogoče je bilo Freudovsko - brada kot varnostna odeja. Mogoče je bilo Jungovsko - brada kot maska. Kakorkoli že, pomirilo me je in želel sem se počutiti čim bolj mirnega na dan svoje poroke," je zapisal. William se s tem ni strinjal. 

Harry je zapisal, da njegov brat "tega ni želel dopustiti" in da se je nesoglasje nadaljevalo "osebno, po telefonu, več kot teden dni", preden je William priznal, da je njegova pritožba zaradi Harryjeve brade posledica tega, ker je sam na poroki s Kate ni smel obdržati. Je ta zapis razlog za spremembo videza princa Williama? 

Komentarjev 1
  • 4krogci 07:19 22.september 2024.

    Ah sam revez k mu tatko ni dal dnarja nima za ziletke no! Vi pa delate iz tega senzacionalno novico 😂😂😂

Sorodne novice