Magazin > Odnosi in prosti čas
3855 ogledov

Pravilna uporaba kondoma? Ne ponavljajte te bizarne napake

kondomi Shutterstock
Ne boste verjeli, ampak nekateri to res delajo.

Pred kratkim je ameriški center za nadzor in preventivo bolezni izdal opozorilo svojim državljanom, da naj ne umivajo kondomov z namenom ponovne uporabe. Opozorilo je največ pozornosti dobilo na Twitterju, češ kako bizarno sporočilo, a se je center ponovno javil in poudaril, da to ni šala in da se ljudje tega resnično poslužujejo.

Bodite pozorni

Ko kupujete kondome, bodite pozorni na kraj proizvodnje. Za kondome, proizvedene v Aziji, velikokrat namreč opozarjajo, da obstaja možnost slabega in nenatančnega skladiščenja, kar pomeni tudi slabšo zaščito.

Pri nakupu bodite pozorni tudi na njihovo sestavo, da so resnično iz lateksa, ali so testirani in kakšna je verjetnost zanositve ter kdaj jim poteče rok.

Pravilno shranjevanje

 Veliko ljudi kondome shranjuje v žepih, denarnicah ali v predalu ob postelji. Najslabša odločitev je, da imate kondom v denarnici ali žepu, saj obstaja možnost, da poči še, ko je zapakiran. Lateks se lahko tudi zaradi drgnjenja in višje telesne temperature tudi topi. Kjer je toplo in malo prostora, je največ možnosti, da se kondom uniči.

Kondome shranjujte na hladnem, suhem in temnem mestu v stanovanju.

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 09:58 07.september 2018.

    C.R., vsak tvoj zmazek se začne z "Ne boste verjeli.....". Omejena do amena.

Sorodne novice