Zdravje > Aktualno
90 ogledov

Stranke nemških prostitutk bodo morale obvezno uporabljati kondom

razno 26.03.12. prostitutka, prostitucija, foto: shutterstock Žurnal24 main
Nemška vlada je v torek predlagala zakon po katerem bo pri spolnih odnosih s prostitutkami obvezen kondom. Če ga bi potrdil še nemški parlament, bo zakobn v veljavo stopil prihodnje leto. Ukrep je namenjen večji zaščiti spolnih delavk in delavcev.

Po novem zakonu bodo morale prostitutke na redne zdravstvene konsultacije in preglede. Zakon bo tudi prepovedoval bivanje spolnih delavcev v istih prostorih, kjer delajo, hkrati pa bodo veljala tudi strožja pravila za lastnike javnih hiš. Pri njih bodo redno preverjali, ali so bili v preteklosti kaznovani, da bi tako onemogočili, da javne hiše vodijo trgovci z ljudmi. 

"Končno bo področje prostitucije urejeno in končno bodo sprejeti ukrepi za zaščito pred trgovanjem z belim blagom," so sporočili s pristojnega ministrstva. 

Prostitucijo legalizirali 2002

Prostitucija je v Nemčiji zakonsko dovoljena od leta 2002, s čimer so spolni delavci dobili pravico do zdravstvenega zavarovanja in nadomestila za brezposelnost. A nedavno objavljeno poročilo kaže, da ni opaziti resničnega izboljšanja socialne zaščite spolnih delavcev in da jih ima le odstotek pogodbo o zaposlitvi, navaja AFP.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.