Avto
7630 ogledov

V Lescah spektakel z več kot 1.000 konjskimi močmi

Head2Head - drag race oziroma dirka pospeševanja v Lescah
1/22
Organizator
V zadnjih letih se tudi v Sloveniji vse pogosteje organizirajo raznorazni dogodki s super zmogljivimi avtomobili. Eden takih bo to soboto na letališču v Lescah, kjer se bo odvijal Drag Race - dirko pospeševanja. Organizatorji obljubljajo spektakel, saj boste lahko v živo v akciji videli dirkati avtomobile, ki imajo več kot 1.000 konjskih moči.

Pred dvema letoma se je bil po dolgem premoru pri nas že organiziran drag race dogodek, to je bil prvi del Head2Head dogodka. Takrat se je na letališče v Lesce pripeljalo več kot 90 tekmovalcev, tam je bilo 200 razstavljenih vozil in 4.000 obiskovalcev. Zaradi odmevnosti dogodka so se organizatorji odločili, da bodo dirko v pospeševanju ponovili, pričakujejo pa med 8.000 in 12.000 obiskovalcev, več kot razstavljenih vozil in več kot 150 tekmovalcev na dirki v pospeševanju. Avti prihajajo iz vsega sveta, tudi iz ZDA in Velike Britanije. Med seboj se bodo pomerili čisto "navadni" cestni avtomobili, pa tudi pravi dirkalniki. Organizatorji pravijo, da imajo nekateri avtomobili tudi več kot 1.000 konjskih moči.

Head2Head - drag race oziroma dirka pospeševanja v Lescah | Avtor: Organizator Organizator

Marko Ferlin, eden od organizatorjev dogodka, je za Žurnal24 povedal, da V Sloveniji takih dogodkov praktično ni, vsaj ne v tako velikem številu avtomobilov, tekmovalcev in obiskovalcev in tudi način, na katerega organizirajo dogodke je unikaten. "Tovrstni avtomobili so tudi pri nas zelo priljubljeni in privlačijo velike množice. Zato pričakujemo med 8.000 in 12.000 obiskovalcev." 

Head2Head - drag race oziroma dirka pospeševanja v Lescah | Avtor: Organizator Organizator

Ferlin izpostavlja le nekatere avtomobile, ki bodo pospeševali ali pa jih bo mogoče videti v soboto v Lescah: lamborghini huracan tecnica, lamborghini huracan EVO, dodge viper SRT V10 coupe, mercedes-benz AMG GT black series, ferrari 458 italia, porsche 991 GT3RS, lamborghini aventador, toyota supra mk4, ferrari F8 spider, lamborghini gallardo itd.

Za dirkalne Taxi vožnje pa bodo na voljo: audi R8 V10+, mercedes-benz AMG GTR, porsche 992 GT3RS, ferrari F8 tributo, BMW M3 in porsche cayman S.

Head2Head - drag race oziroma dirka pospeševanja v Lescah | Avtor: Organizator Organizator

Kdo so lastniki superšportnih vozil?

Zanimalo nas je, ali so udeleženci dogodka v večini latniki vozil, ali ta vozila najemajo, da lahko pridejo na dogodek in so v središču pozornosti? "V veliki večini so to lastniška vozila. Kupci tovrstnih vozil pri nas so podjetniki, posamezniki, kripto trgovci, trgovci z delnicami, tudi podjetja, ki se ukvarjajo z oddajo vozil v najem," pravi Ferlin, ki poudarja, da bo organizacija osredotočena na varnosti udeležencev in zadovoljstvu vseh - tekmovalcev, razstavljavcev, sponzorjev in seveda obiskovalcev.

Head2Head - drag race oziroma dirka pospeševanja v Lescah | Avtor: Organizator Organizator

Ferlin še dodaja, da se za dogodek zanimajo tudi razne slavne osebnosti, med drugim Justus Reid "Američan," ki bo na dirko v pospeševanju (Drag Race) pripeljal svojega znamenitega Yuga. "Na dogodku bomo poskrbeli tudi za animacijo najmlajših, tam jih bodo pričakala napihljiva igrala, risanje na obraz, možnost upravljanja avtov na daljinsko itd. Seveda bo poskrbljen tudi za hrano in pijačo," še dodaja sogovornik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Metod Kvargl
    metod7 11:58 17.september 2024.

    Slaba stran teh z močjo prehranjenih avtov je v tem, da na takih prireditvah porabijo en komplet gum, katerih delcih ostanejo v okolju. Pa ne samo, da so neverjetni porabniki goriva, temu primerna je tudi poraba zraka, ki je potreben ...prikaži več za izgorevanje tolike količine goriva. Zraven pa gre še onesnaževanje okolice z zvokom. Sem motorist, toda Akrapovičevega rjovečega sranja moj BMW nikoli ne bo videl...

  • Toma 11:21 17.september 2024.

    Zakaj so na večini slik v ospredju grda nemška jajca?