Avto
6127 ogledov

Avto, ki ostaja nepremagljiv

Toyota corolla TS Saša Despot
Toyota Corolla je bila tudi leta 2020 najbolje prodajan model po vsem svetu. Med prvo deseterico prevladujejo japonska vozila.

Toyota corolla ostaja edini »milijonar«, če sodimo prodajo vozil.

Avtomobilski ključi Avto Novi avtomobili na slovenskih cestah v letu 2021

Lani je bilo po svetu po podatkih spletne strani Focus2move prodanih 1,134 milijona enot. Kot pri večini ostalih modelov na lestvici desetih najbolje prodajanih avtomobilov na svetu je bilo zaradi vpliva covid-19 prodanih manj corrol, in sicer 8,8-odstokov manj kot leta 2019.

Toyota corolla | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

tzce<kro>: 16.09.2007, prometna nesreca, avtomobil, karambol, cesta, prome ŠKANDAL Avto Za množico rabljenih avtomobilov temačna preteklost

Še vedno dovolj, da je konkurenca daleč zadaj. Drugi najbolje prodajan avto na svetu prav tako prihaja iz Toyotinih tovarn. Gre za RAV4, prodali so jih 971.515. Sledijo honda CR-V (705.651), honda civic (697.549), na petem mestu je prvi nemški model VW tiguan (607.121) primerkov.

Dizelski avtomobili Avto Med državami, ki nameravajo prepovedati prodajo dizlov in bencincev tudi Slovenija

Tretji toyotin model na lestvici je camry, nissan slyphy, VW golf je osmi s 492,262 prodanih enot, deveti je kitajski VW model lavida in deseti hyundai tucson. 

VW tiguan | Avtor: VW VW

Aplikacije viber messenger skype zoom Spremembe Avto Zoom avtomobilom resnejša grožnja kot covid-19

Z lestvice najbolje prodajanih avtomobilov na svetu sta izpadla poltovornjaka, ford serija F in dodge ram.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.