Avto
105 ogledov

AMZS: Varna vožnja za tovornjake ni novost

Program varne vožnje s tovornjakom AMZS Center varne vožnje
Na Avto moto zvezi Slovenije (AMZS) so se odzvali na četrtkovo vest o najavi izgradnje dirkališča in poligona varne vožnje v Cerkljah ob Krki. Zmotila jih je izjava predsednika Zveze za avto šport Slovenije, Antona Anderliča.

Anton Anderlič je na novinarski konferenci v okviru najave izgradnje dirkališča in poligona varne vožnje v Cerkljah ob Krki med drugim povedal, da Slovenija še nima objektov za vadbo varne vožnje za kategorije C, D in E.

V AMZS tej izjavi nasprotujejo in pravijo, da je zavajajoča do slovenske  javnosti in vseh, ki se trudijo povečati varnost v cestnem prometu. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem že od leta 2008 potekajo tudi programi varne vožnje za navedene kategorije.

Poligon vključuje devet modulov za izvajanje vaj, med njimi hidravlično ploščo v kombinaciji z drsečo površino in vodo, ki omogoča tudi delo s skupino vozil s skupno največjo težo 40 ton oziroma osno obremenitvijo 11 ton. Na hidravlični plošči simuliramo zanašanje osebnih, kombiniranih, lahkih tovornih, težkih tovornih vozil, avtobusov in posebnih vozil.

Komentarjev 7
  • Papaja Popi 17:41 10.april 2015.

    Lažeš, kradeš, bolhe ješ, v šolo hodiš nič ne veš, ko pa prideš do kosila, tam te čaka policija, policija reče stop, ti pa padeš v zapor. v zaporu so pa kače, ki ...prikaži več te pikajo v hlače.” (Otroška pesmica

  • Pivni 16:57 10.april 2015.

    obvezno branjehttp://www.portalplus.si/

  • nostradamus 16:38 10.april 2015.

    pri 28 mio eurih davkoplacevalskega denarja za nepotreben projekt je v ozadju le eno .................sramota za kvazi politike tipa ala jakic in anderlic a pri taksni vsoti bi se zagotovo smejalo obema ter se marsikomu ki bii bil v tej ...prikaži več igri a zal iz te moke ne bo kruha