Svet
7569 ogledov

Video: Nove podrobnosti s sojenja 14-letnemu morilcu iz Beograda

Prijetje najstniškega morilca v Beogradu. Profimedia Prijetje najstniškega morilca v Beogradu.
Na sodišče so ga pripeljali iz psihiatrične bolnišnice, kamor je bil nameščen, potem ko je maja lani pobil svoje vrstnike.

Na sodišču v Beogradu danes v postopku proti staršem za zaprtimi vrati znova priča 14-letni deček, ki je 3. maja lani na Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v srbski prestolnici z očetovo pištolo ubil devet učencev in varnostnika, še šest oseb pa je ranil. 

Na sodišče so ga pripeljali iz psihiatrične bolnišnice, kamor je bil nameščen, potem ko je maja lani pobil svoje vrstnike. Policija in reševalci so na vhodu v bolnišnico postavili bel zaslon, da ga nihče ni mogel videti, nato pa so iz svojih teles naredili živi zid, ko je odšel iz bolnišnice v reševalno vozilo.

Novinarju Blica je uspelo posneti odhod dečka morilca iz bolnišnice. Bil je v spremstvu policistov, na glavi pa je imel sivo kapuco, ki mu je zakrivala obraz. 

V nekaj sekundah je vstopil v reševalno vozilo in ga odpeljali v stavbo sodišča, kjer se nadaljuje pričanje na sojenju staršema Miljani in Vladimirju Kecmanoviću. Očetu očitajo, da je doma hranil nezavarovano orožje in sina učil streljati. 

Za danes je predvideno, da bo deček morilec, nadaljeval z odgovarjanjem na vprašanja družinskih članov žrtev, pa tudi na vprašanja svojih staršev, saj sta zakonca Kecmanović to zahtevala od sodnikov.

Po pisanju 24sata, je mladoletni morilec brez čustev in ga nič ne prizadene, družine umorjenih otrok in varnostniki pa so ga lahko prvič videli skozi steklo v sodni dvorani.

Pred nadaljevanjem obravnave in pričanjem fanta, ki je v osnovni šoli ubil 10 ljudi, so na beograjsko sodišče prišli starši žrtev. Prizori so bili pretresljivi, piše 24sata. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.