Svet
12399 ogledov

Češki turisti pri Zadru ustavili ob cesti, nato je počilo, otrok je umrl

Hrvaška policija Pixsell
V četrtek zvečer je na področju Obrovca prišlo do eksplozije, v kateri je umrl 9-letni otrok.

Zadrska policijska uprava je potrdila, da je v četrtek okoli 18. ure v okolici Zadra prišlo do eksplozije, v kateri je ena oseba umrla - gre za otroka -, tri osebe so prepeljali v bolnišnico. 

Po poročanju 24sata je do eksplozije prišlo na počivališču ob lokalni cesti med Bilišanom in Bogatnikom. Tam sta se zaradi okvare avtomobila ustavili dve češki družini, ki sta bili na poti na dopust. 

Kaj točnmo je eksplodiralo, za zdaj ni znano. Sprva so domnevali, da bi lahko bilo za eksplozijo krivo neeksplodirano ubojno sredstvo še iz časa vojne na Hrvaškem, a se je izkazalo, da temu ni bilo tako. 

Po podatkih policije je prišlo do eksplozije "zaradi aktiviranja za zdaj neznane eksplozivne naprave, ki se je predhodno nahajala v osebnem avtomobilu čeških registrskih tablic v lasti državljana Češke. Vozilo je zaradi okvare obstalo na počivališču ob cesti ŽC-6025 na območju Bilišan. Okoliščine, v katerih je bila eksplozivna naprava najdena v vozilu, se še ugotavljajo". 

Ranjeni ženski ostajata na zdravljenju

Na kraju dogodka je umrl otrok, star devet let. Dve ženski, stari 49 in 34 let, ter moški, star 39 let, so bili prepeljani v zadrsko bolnišnico. Ženski so zadržali na nadaljnjem zdravljenju, moškega pa so oskrbeli in odpustili iz bolnišnice. 

Iz zadrske bolnišnice so sporočili, da je ena od žensk utrpela poškodbe trebuha in je bila ponoči operirana. Njeno stanje je stabilno, ostaja pa na oddelku za intenzivno nego. Druga je utrpela hudo poškodbo očesa in ostaja na nadaljnjem zdravljenju.

"Slišali smo glasen pok"

"Slišali smo glasen pok. Sosed Slobodan je poklical reševalce. Videl je otroka, ki pa mu niso mogli več pomagati. Ne znava oceniti, za kakšno eksplozijo je šlo, ampak pred tem je bilo slišati nekaj," sta za 24sata povedala Branko in Marija, ki živita manj kot pol kilometra od mesta nesreče. Slobodan Olujić je povedal: "Bil sem v hiši, šel ven in videl dve ženski in mrtvega otroka. Otroku ni bilo več pomoči. /.../ Ne morem reči, kaj se je zgodilo. Avtomobil je nedotaknjen, otroka ni več.

Cesta, na kateri je prišlo do dogodka, ostaja do nadaljnjega zaprta, je še sporočila policija.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Idioti 23:02 20.junij 2024.

    Da Čehi niso hoteli malo loviti ribe na lažji način s topovskim udarom . Druga varianta še hujša loviti ribe z dinamitom , tretja pa explozija avtoplina , kjer je cevi lahko poškodovala naložena na njih prtljaga .