Svet
17742 ogledov

Povsem zdrava na evtanazijo: Seks ni več tak, kot si želim

Jacqueline Jencquel slika zaslona
Čeprav je popolnoma zdrava, se je 74-letna Francozinja odločila za evtanazijo.

Januarja leta 2020 bo imela Jacqueline Jencquel z možem in tremi sinovi poslovilno večerjo, nato pa se bo odpravila v Švico, kjer jo bodo evtanazirali. Smrtnosno injekcijo ji bo vbrizgala zdravnica organizacije Lifecircle, za evtanazijo pa bo plačala okrog devet tisoč evrov.

Čeprav je povsem zdrava, ne želi več živeti in bo svoje življenje končala pri 76 letih.

"Razmislila sem o vsem. Človek je pri 76 letih star in ni več popolnoma zdrav, kakovost življenja pada. To vidim po svojem spolnem življenju, ki ni več tako dobro, kot bi si želela," je povedala novinarju Le Tempsa. Ocenjuje, da je starost "neozdravljiva bolezen, ki se v vseh primerih konča s smrtjo".

Jacqueline pravi, da je v življenju uživala in da želi umreti preden izkusi, kaj prinaša starost. "Ne želim namesto strasti občutiti obžalovanja," je dejala.

Mož jo podpira, eden od sinov, ki je režiser, želi posneti zadnje leto njenega življenja, medtem ko najmlajši sin njene odločitve ne razume, a ji ne bo nasprotoval.

O svoji odločitvi Jacqueline daje številne intervjuje, ki delijo javnost. Medtem ko jo nekateri vidijo kot pogumno žensko, ki ne želi postati ujetnica svojega telesa, jo kritiki obtožujejo, da se je odločila umreti zaradi neumnih razlogov in da je to njen način za vzbujanje pozornosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • fiston 19:14 12.september 2018.

    Seks ni več zadovoljiv, mož jo podpira. Kaj če bi namesto evtanazije probala jebača zamenjat. A za moža je pa še vedno zadovoljiv, če se ne bo evtanaziral ? He, he mogoče ima priležnico pa je zadovoljiv. No če bi ...prikaži več še ta malo zamenjala, mogoče evtanazija ne bi bila potrebna. Drugače pa evtanazijo podpiram, ampak je pa drag šport. Bodo kmalu začeli prodajati kako zavarovanje za evtanazijo, pa da biznis cveti. Mislim, da je to samoplačniško, to bi lahko penzijska blagajna častila, ko bo privarčevala

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 09:44 12.september 2018.

    razumi, če moreš razumeti; grm leži v drugem zajcu

  • Audrey_Cheeke 09:34 12.september 2018.

    Plačal sem 130 evrov na uro doma s tremi otroki doma. Nikoli nisem mislil, da bi to lahko storil, toda moj najboljši prijatelj mesečno zasluži več kot 25.000 dolarjev in me prepriča, da poskusim. Potencial prii tem je neskončen. Tukaj ...prikaži več sem naredil >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com