Svet
28353 ogledov

Hči odšla na dopust in doma pustila invalidno mater

Karabinjerji Profimedia
49-letna ženska je odšla na počitnice, pri tem pustila svojo invalidno mater samo doma in brez telefona.

Kot poročajo italijanski mediji, so minuli teden karabinjerji aretirali 49-letno žensko. Ženska je osumljena, da je svojo 84-letno invalidno mater pustila samo doma, da bi lahko odšla na počitnice z otroki. Med njeno odsotnostjo je mati umrla.

Tragična smrt v Montelibrettiju

Incident se je zgodil v Montelibrettiju, ko je policija obiskala hišo ženske, da bi ji izročila dokumente, vendar se na zvonjenje ni oglasil nihče. Ker je iz hiše prihajal neprijeten volnj, so posumili na najhujše. Opazili so odprto okno, skozi katero so vstopili v hišo. Na tleh so našli truplo starejše ženske, ki je bilo delno pokrito z rjuho. Zdravnik je že na samem kraju tragedije potrdil, da je smrt nastopila pred nekaj dnevi.

Preiskava osredotočena na hčer

Preiskava je pozornost hitro usmerila na 49-letno hčer, sostanovalko in odgovorno za oskrbo svoje matere. Preiskovalci so zbrali dokaze, da je hčerka namesto skrbi za mater odšla na dopust v Abruzzo skupaj z dvema mladoletnima otrokoma. z

Očitno ni poskrbela za ustrezno oskrbo svoje matere, ki je bila prepuščena sama sebi brez hrane, vode in mobilnega telefona, da bi lahko poklicala pomoč.

V Sloveniji 5.000 kaznivih dejanj nad starejšimi 

Nasilje in zlorabe starejših so pereč problem tudi v Sloveniji. Kot smo pisali, policija letno obravnava 5.000 kaznivih dejanj nad starejšimi, število pa naj bi se vsako leto povečalo za približno 300. Po podatkih, ki jih je zbrala Darinka Klemenc iz Združenja za dostojno starost Srebrna nit, so najpogostejše žrtve ženske, stare med 70. in 75. letom, ki so socialno osamljene in potrebujejo vsakodnevno oskrbo. Podatkov, koliko je primerov nasilja nad starejšimi s strani zdravstvenega osebja v domovih za starejše v Sloveniji, ni. Več o pereči problematiki preberite TUKAJ

 

Komentarjev 4
  • Naklonsky 07:46 24.junij 2024.

    Starejši gredo nekaterim mlajšim na živce zato so predlagali rešitev - evtanazijo! Živela svoboda!

  • bobubob 13:41 23.junij 2024.

    Ti svoje starše do praga, tebe tvoji otroci čez prag....sem nekoč nekje prebral....

  • LukaMB 12:55 23.junij 2024.

    Torej, mama in oče so bili dobri, ko so jo hranili, oblačili in vzgojili do polnoletnosti ter se žrtvovali zanjo, da bi 49-letna koza kasneje (tudi če so se skregali ali karkoli) pozabila na svojo invalidno mater, je nesprejemljivo. Za ...prikaži več takšne ljudi obstaja posebno mesto v peklu.