Šport
12 ogledov

Znova zmaji in biki

Olimpija in Salzburg bosta prekrižala palice že v prvem krogu lige Ebel. Žurnal24 main
Nova sezona hokejske lige Ebel se bo septembra začela tako, kot se je končala prejšnja: z dvobojem slovenskih podprvakov Tilie Olimpije in avstrijskih prvakov ekipe Red Bull Salzburg.

V uvodnem kolu nove sezone bo drugi slovenski predstavnik, državni prvak Acroni Jesenice, igral s tekmecem z druge strani Karavank, beljaškim VSV. Prve tekme nove sezone lige Ebel bodo na sporedu 18. in 19. septembra. Poleg obračuna finalistov zadnje sezone v Ljubljani in jeseniško-beljaškega dvoboja na Gorenjskem se bodo pomerili še Vienna Capitals in KAC Celovec, Black Wings Linz in Alba Volan ter Innsbruck in Graz 99ers. V novi sezoni bo v avstrijsko-slovensko-madžarskem tekmovanju več tekem, saj bo na sporedu 54 krogov namesto dosedanjih 36, vsaka ekipa se bo v rednem delu pomerila z vsako po trikrat doma in v gosteh. Delitve na zgornji in spodnji del lestvice ne bo več, prvih osem moštev si bo zagotovilo nadaljevanje sezone v končnici, kjer bodo že od četrtfinala naprej igrali na štiri zmage.

Ostale ekipe se bodo prilagajale Jesenicam in Olimpiji. © SPS

 
Končnic, kolikor hočete
Tehnični direktor HZS Bogdan Jakopič je pripravil štiri različice končnice tekmovanja, njihova uporaba pa bo odvisna od tega, kako daleč bosta v ligi Ebel prišla slovenska udeleženca. V prvem delu tekmovanja bo nastopilo deset klubov, Acroni Jesenice in Tilia Olimpija pa se bosta tako kot v prejšnji sezoni pridružila šele na zadnji stopnji končnice. Bolj zapleten, a tudi bolj izdelan kot v zadnji sezoni, je razpored igranja v končnici, kjer je HZS predvidela štiri možne različice . Po prvi (če se bosta kluba iz lige Ebel vključila že po končanem rednem delu) se bo končnica začela 21. februarja z obema najboljšima kluboma in še šestimi moštvi iz rednega dela s četrtfinalom na dve zmagi, polfinalom na dve zmagi in velikim finalom na štiri zmage. V tem primeru bo konec tekmovanja že 31. marca. Po drugi različici bi se Acroni Jesenice in Tilia Olimpija priključila po četrtfinalu lige Ebel. Po tretji različici se bodo Jeseničani in Ljubljančani priključili šele po polfinalu lige Ebel. Začetek bi bil podoben kot pri tretjin različici, le polfinale bi nato igrali le v dveh tekmah (in ne na dve zmagi), veliki finale pa le na tri dobljene tekme. V tem primeru bi bilo sezone konec 4. aprila. Zadnja različica predvideva nastop slovenskih klubov v finalu lige Ebel in njuno priključitev šele po koncu tega tekmovanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.