Šport
3685 ogledov

Slovenci razorožili še Islandce in zakorakali proti Stockholmu!

slovenska rokometna reprezentanca
1/12
Epa
Za slovensko rokometno reprezentanco se je drugi del evropskega prvenstva začel s srečanjem proti Islandiji v Malmöju.

Slovenija je na prvi tekmi drugega dela evropskega prvenstva premagala Islandijo (30:27), ostala neporažena in storila velik korak proti uvrstitvi v polfinale. Slovenija ima sedaj na računu štiri točke, Islandci nobene, dobljena medsebojna tekma pa četi Ljubomirja Vranješa zagotavlja še dodatno prednost.

Na drugi petkovi tekmi v Malmöju je Norveška zlahka ugnala Madžarsko (36:29) in prevzela vodstvo na lestvici z enakim številom točk kot Slovenija. Portugalci so do tal potolkli domačine Švede (35:25) in jih spravili v praktično nemogoč položaj.

Najboljši izbrani vrsti iz skupine II se bosta uvrstili v polfinale, tretjeuvrščena pa bo nastopila v tekmi za peto mesto. Vse sklepne tekme bodo v Stockholmu.

ljubomir vranješ dvomi izpuhteli Šport Sloveniji v rekordnem času uspelo nekaj neverjetnega

Pred začetkom drugega dela evropskega prvenstva se je namesto poškodovanega kapetana Vida Kavtičnika v ekipo vrnil krožni napadalec Kristjan Horžen, Gašper Marguč je ostal v rezervi.

Slovenski strelski račun je odprl Blaž Blagotinšek, srečanje je z obrambo začel vratar Klemen Ferlin. Za Islandce je nato prvi zadetek dosegel zvezdnik Aron Palmarsson.

Po izenačenem začetku je Ferlin še naprej dobro branil, Slovenci pa so s hitrim tempom v protinapadih polnili mrežo in po golu Blaža Janca v 11. minuti je bilo že 7:2.  Tudi Ferlinov kolega Bjorgvin Pall Gustavsson se je zatem prebudil in severnjaki so se približali na 7:4.

Pri izidu 8:5 je islandski rezervni vratar Viktor Gisli Hallgrimsson ubranil sedemmetrovko Juretu Dolencu, zatem pa je sledil nalet "vikingov" in znižanje na 9:8. Hallgrimsson je nato ustavil še najstrožjo kazen Deana Bombača in botroval izenačenju na 9:9.

Islandci so prevzeli pobudo in v 25. minuti prvič povedli z 11:12, razpoložen je bil predvsem Olafur Andres Gudmundsson. Do polčasa se je srečanje odvijalo v izenačenem ritmu, na glavni odmor pa je Slovenija, po golu Nejca Cehteta v zadnji sekundi, odšla z minimalno prednostjo 15:14.

Tudi drugi polčas se je začel z uravnoteženo igro, še tretjo sedemmetrovko pa je ubranil Hallgrimsson. Kljub temu je Slovenija vzdrževala minimalno prednost, po izključitvi Gustavssona pa spet pobegnila na 19:16.

V obeh vratih sta bila odlična vratarja, Ferlin je z nekaj izvrstnimi posredovanji reševal soigralce in omogočil, da je Slovenija v 48. minuti povedla za pet - 23:18. Še naprej je pridno zabijal Bombač, obenem pa dobro razigraval ostale Vranješeve vraovance. V 51. minuti je Zarabec izkoristil sedemmetrovko in svojo ekipo popeljal do ogromnega naskoka 26:20.

Islandci so se uspeli približati na štiri gole zaostanka pri izidu 27:23, v 55. minuti pa so z igralcem več po neuspešnem slovenskem napadu zadeli prazen gol za 28:25. Povratek severnjakov je z najstrožjo kaznijo presekal Dolenec, svoje pa je nato dodal še Ferlin in zmaga je potovala na sončno stran Alp - 30:27.

Pri Sloveniji je bil najbolj učinkovit Dean Bombač z devetimi goli, po štiri so dodali Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek in Jure Dolenec. Klemen Ferlin je zbral 15 obramb. Za Islandijo je Bjarki Mar Elisson zadel šestkrat, Viggo Kristjanson pa petkrat.

EP v rokometu (skupina II), izidi:

Slovenija - Islandija 30:27 (15:14)
Bombač 9, Blagotinšek, Dolenec, Mačkovšek po 4; Elisson 6, Kristjason 5.

Norveška - Madžarska 36:29 (20:12)
Sagosen 7, Johannessen 6; Nagy, Ligetvari po 5.

Portugalska - Švedska 35:25 (15:12)
Magalhaes, Ferraz, Silva po 6; A. Nilsson, Petersson po 4.

LESTVICA:
1. Norveška 4 
2. Slovenija 4
3. Portugalska 2
4. Madžarska 2 
5. Islandija 0
6. Švedska 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice