Šport
267 ogledov

Nabrušeno nad Islandce, gre tudi za pot na OI

Slovenska rokometna reprezentanca Epa
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes igrala prvo tekmo drugega dela evropskega prvenstva.

V Malmöju se bo Slovenija ob 16. uri pomerila z Islandijo, neposredno tekmico za preboj na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so v prvem delu tekmovanja v Göteborgu premagali Poljake, Švicarje in Švede, medtem ko so njihovi današnji tekmeci v okviru skupine E na kolena položili Dance in Ruse, praznih rok pa ostali na obračunu proti Madžarom.

V slovenskem taboru se nadejajo novemu paru točk, v tem primeru bi prednost pred Islandci, ki imajo prav tako olimpijske apetite, povečali na štiri točke in bili nato v primeru enakega točkovnega izkupička v prednosti zaradi zmage na medsebojni tekmi.

"Islandija ima v svojih vrstah Arona Palmarassona, brez dvoma enega najboljših rokometašev na svetu, ki si skupaj z drugimi soigralci zasluži izjemno veliko spoštovanja. Nanj se moramo temeljito pripraviti, a tudi na druge njihove igralce. Alexander Pettersson, Gudjon Sigurdsson in še nekateri premorejo ogromno izkušenj, v njihovih vrstah pa so tudi številni mladi igralci, kar so Madžari znali izkoristiti. Tudi mi bomo skušali poiskati njihove slabe točke," je pred tekmo dejal Vranješ, ki se izjemno analitično loteva slehernega tekmeca na tem prvenstvu.

ljubomir vranješ dvomi izpuhteli Šport Sloveniji v rekordnem času uspelo nekaj neverjetnega

"Naša skupina je zelo varljiva, pred začetkom turnirja je ni nihče pričakoval. A vse te reprezentance so izločile Dansko in Francijo, kar priča o njihovi kakovosti in dobri pripravljenosti. V drugem delu bo potrebno igrati še na višji ravni kot v prvem," pa je dejal Jure Dolenec.

"Pomerili se bomo s prvimi neposrednimi tekmeci za olimpijske kvalifikacije in bilo bi zelo pomembno, da zmagamo. V tem primeru bi Islandcem ušli na štiri točke, pa še boljši bi bili v medsebojni tekmi. Če želiš doseči vrhunski izid na velikem tekmovanja, potem je najpomembnejša vsaka naslednja tekma. V našem primeru je to Islandija, šele nato bomo razmišljali o drugem tekmecu," je še dodal Škofjeločan v dresu Barcelone.

Blaž Janc | Avtor:

V skupini v Malmöju se tudi Madžarska in Portugalska spogledujeta z olimpijskimi kvalifikacijami, v dunajski skupini si to želijo Avstrija, Češka in Belorusija. Druga današnja tekma v Malmöju med Norveško in Madžarsko se bo pričela ob 18.15, tretja med Švedsko in Portugalsko pa ob 20.30.

Madžarska rokometna reprezentanca Evropsko prvenstvo Šport Nov šok! Poslavljajo se velikani, Sloveniji olajšana pot do visoke uvrstitve!

Slovenija, Norveška in Madžarska drugi del pričenjajo z dvema točkama, Švedska, Portugalska in Islandija pa brez njih. Najboljši izbrani vrsti iz skupine II se bosta uvrstili v polfinale, tretjeuvrščena pa bo nastopila v tekmi za peto mesto. Vse tekme bodo v Stockholmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice