Šport
3 ogledov

Torresova se odpoveduje nastopu na OI

Dara Torres je v Pekingu na svojih petih olimpijskih igrah osvojila že deseto ko Žurnal24 main
Senzacija ameriških olimpijskih kvalifikacij, 41-letna Dara Torres, ki se je uvrstila že na svoje pete olimpijske igre, se bo morala nastopu odpovedati, ker upa, da bo članica ameriških štafet.

Američanka Dara Torres , najstarejša članica ameriške plavalne reprezentance za avgustovske olimpijske igre v Pekingu, se je odpovedala olimpijskemu nastopu na 100 m prosto. Enainštiridesetletnica je bila veliko presenečenje ameriških olimpijskih kvalifikacij, saj se je z zmagama na 50 in 100 m prosto uvrstila še na svoje pete OI zapored. Zdaj se je Torresova, ki je prvič nastopila že na OI leta 1984 v Los Angelesu, kjer je pri 17 letih tudi osvojila svoje prvo olimpijsko zlato, odločila, da se odpove nastopu na 100 m prosto, ker upa, da bo članica ameriških štafet. Ameriška plavalka je do zdaj zbrala devet olimpijskih kolajn, od tega štiri zlate. Njene najuspešnejše OI so bile leta 2000 v Sydneyju, kjer je uprizorila svoj prvi "comeback" in osvojila pet kolajn, od tega dve zlati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.