Šport
820 ogledov

To se v zgodovini UFC-ja še ni zgodilo

greg hardy Reševalni pas/Twitter
UFC borec je z nenavadno potezo šokiral sodnike in ostal brez zmage.

Težkokategornik Greg Hardy si je v krstnem nastopu pod okriljem UFC-ja prislužil diskvalifikacijo zaradi nelegalnega udarc s kolenom, sinoči pa je poskrbel za novo neumnost, kakršne v svetu mešanih borilnih veščin še ni bilo.

Nekdanji igralec ameriškega nogometa, ki je leta 2016 presedlal v MMA, je s soglasno sodniško odločitvijo premagal debitanta Bena Sosolija, vendar so njegovo zmago proglasili za "no contest", ker je med dvobojem uporabil inhalator.

S tem naj bi kršil protidopinška pravila, saj inhalator lahko vsebuje snovi, ki so na seznamu prepovedanih sredstev. O nadaljnji usodi 31-letnega Američana bodo zdaj odločali pristojni organi, vse pa bo odvisno od tega, ali se bo na odločitev pritožil. 

Hardy se je inhalatorja poslužil med drugo in tretjo rundo, za uporabo pa naj bi dobil dovoljenje s strani predstavnikov UFC-ja.

"S trenerjem sva vprašala komisijo, ali lahko uporabim inhalator. Odgovorili so, da lahko. Še vedno sem nov v tem športu. Naredil sem tako kot vedno. Vprašal sem za dovoljenje. šele ko sem ga dobil, sem to storil," je pojasnil težkokategornik.

Pravila UFC borcem dopuščajo uporabo inhalatorja, vendar ne med samo borbo, kar je Hardyja stalo tretje zaporedne zmage.

Američan se je mešanim borilnmh veščinam posvetil pred tremi leti, leta 2017 pa je debitiral v ringu. Po treh zmagah na amaterski ravni se je preselil med profesionalce, kjer je najprej zabeležil tri zmage na nižjem nivoju tekmovanja. Debitantski nastop na UFC dogodku januarja letos se je končal z diskvalifikacijo, po kateri pobral se je z dvema zmagama aprila oziroma junija.

Na tretjo bo, kot kaže, moral še malce počakati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.