Šport
749 ogledov

Slovenke zanesljivo premagale tekmice

ženska odbojkarska reprezentanca Aleš Oblak
Odbojkarice z zanesljivo zmago začele kvalifikacije za EP.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je uspešno začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2026. V Ljubljani je s 3:0 (19, 13, 15) prepričljivo premagala Izrael in s tem takoj prevzela vodstvo na lestvici skupine C, v kateri so poleg omenjenih reprezentanc še Estonke, ki bodo v Ljubljani gostovale v četrtek.

Oslabljene Slovenke, favoritinje za prvo mesto v skupini, ki vodi na evropsko prvenstvo (poleg prvouvrščenih reprezentanc v sedmih skupinah se na EP uvrsti še pet najboljših drugih), so na šesttedenskih pripravah očitno opravile odlično delo. Proti Izraelkam, ki v skupini že imajo zmago, v gosteh so bile boljše od Estonk, so pokazale zbrano igro, spretno so izkoriščale svoje prednosti, bile zanesljive v vseh elementih, tako da gostje niso imele nikakršnih možnosti, da bi iz slovenske prestolnice odnesle ugoden izid.

ženska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Aleš Oblak Aleš Oblak

Varovanke novega selektorja Alessandra Oreficeja so v prvih dveh nizih nadzorovale izid od začetka do konca, v prvem so se tekmice do neke meje še upirale, v drugem pa ne. V tretjem so gostje nekaj časa še držale korak, odločilno prednost pa so si Slovenke priigrale s štirimi zaporednimi točkami in vodstvom 18:12.

Gostiteljice, dosegle so sedem asov in osem blokov, so imele pa odličen sprejem, ki je omogočil organizatorki igre, povratnici v reprezentanco Evi Pavlović Mori, da je z lahkoto organizirala napade. Podaje je enakomerno porazdelila vsem igralkam, Slovenke že nekaj časa niso pokazale tako raznovrstne igre.

Saša Planinšec je dosegla 14 točk, Mija Šiftar in Lorena Lorber Fijok 11, Eva Zatković deset, Nika Milošič pa devet točk, slednja je bila najboljša serverka tekme.

Mija Šiftar | Avtor: Aleš Oblak Aleš Oblak

Izjave po tekmi:

Eva Zatković, korektorica Slovenije: "Zelo sem zadovoljna z nastopom cele ekipe. Pokazale smo borbenost in dobro vzdušje, potrebno je bilo veliko zbranosti, proti takim ekipam je težko igrati. Pazile smo, da naredimo čim manj napak, ker smo vedele, da nam bo to na koncu prineslo zmago. Iztržile smo tri točke in upam, da bo tako tudi na naslednji tekmi."

Anja Mazej, prosta igralka Slovenije: "Pred tekmo nismo vedele točno, kaj pričakovati. Sicer smo se pripravile nanje, videlo se je, da smo se od samega začetka držale tistega, kar smo se dogovorile. Ponosna sem na celo ekipo, da smo to vzdrževale skozi celotno tekmo, kar kaže tudi končni rezultat. Vesela sem, da smo kvalifikacije odprle z zmago."

Alessandro Orefice, selektor Slovenije: "Zelo sem zadovoljen, da smo gledalcem prikazali dobro predstavo in poleg tega tudi zmagali. Vesel sem za dekleta, ki so na pripravah trdo delala vsak dan, zato so si zaslužila zmago. Nanjo smo upali in jo pričakovali, vesel sem tudi, da smo zmagali s 3:0, da tekmicam nismo prepustili niti niza, kar zna biti pomembno za lestvico. Ponavadi je na prvih tekmah čutiti določen pritisk, tokrat ga ni bilo toliko kot na prvi tekmi zlate lige v Estoniji, ko smo izgubili prvi niz."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice