Šport
12 ogledov

Sestri Williams zlahka med najboljše štiri

Venus Williams je Tamarine Tanasugarn premagala po uri in pol igre s 6:4 in 6:3. Žurnal24 main
Američanki Venus in Serena Williams sta se zlahka uvrstili v polfinale grand slam turnirja v Wimbledonu. Med najboljše štiri sta napredovali še Rusinja Jelena Dementjeva in Kitajka Jie Zheng.
 

Wimbledon, četrtfinale (Ž)

V. Williams (ZDA, 7) : T. Tanasugarn (TAJ)  6:4 , 6:3
J. Dementjeva (RUS, 5): N. Petrovna (RUS, 21)  6:1, 6:7, 6:3
J. Zheng (KIT) : N. Vaidisova (ČEŠ, 18) 6:2, 5:7, 6 :1
S. Williams (ZDA, 6) : A: Radwanska (POL, 14) 6:4, 6:0

V središču pozornosti osmega dne teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu je bil dvoboj med sedmo nosilko Venus Williams in nepostavljeno Tajko Tamarine Tanasugarn , ki je v ponedeljek senzacionalno izločila eno od favoritinj, Srbkinjo Jeleno Janković . V prvem nizu je bila boljša Američanka in ga dobila s 6:4, v drugem pa je za uvrstitev med štiri najboljše z nasprotnico opravila s 6:3. Dvoboj je potekal dobro uro in pol, Venus je dosegla osem asov in imela 78-odstotno uspešen prvi servis, dobila pa je štiri izmed osmih priložnosti za brejk. Tamarine je imela kar deset priložnosti za odvzem igre, a je izkoristila le eno, obenem je bil njen prvi servis le 54-odstoten. Venus Williams tako ostaja v boju za svoj peti wimbledonski naslov. Drugi četrtfinalni dvoboj poteka tudi za rusko čast: na njem sta loparje prekrižali petopostavljena Jelena Dementjeva in Nadja Petrova , ki je 21. nosilka. Prvi niz je po 36 minutah igre s 6:1 dobila Dementjeva. Izvrstno je nadaljevala tudi v prvih igrah drugega in povedla s 4:0, nato pa je Petrova naredila preobrat in drugi niz po 69 minutah dobila po podaljšani igri 7:6. V odločilnem tretjem nizu je Dementjeva pokazala, zakaj je na lestvici WTA 16 mest pred rojakinjo in je niz za uvrstitev v polfinale dobila s 6:3.

 
 

V Wimbledonu se počutim odlično. Nekaj posebnega bi bilo, če bi se s Sereno pomerili v finalu.

Venus Williams

 
"Od sebe pričakujem dobro igro tudi v težkih trenutkih, predvsem ob priložnostih za brejk bom morala zaigrati bolje. Še dobro, da imam odličen servis, ki me rešuje," je po uvrstitvi v polfinale dejala Venus Williams , ki se bo v polfinalu pomerila z Jeleno Dementjevo. "Zelo sem srečna, saj bom prvič zaigrala v wimbledonskem polfinalu. Ob koncu drugega niza sem bila tako zelo napeta. Želela sem si dvoboj končati po dveh nizih, a se žal ni izšlo," pa so bile prve besede Dementjeve po uvrstitvi med štiri najboljše.

Jelena Dementjeva se je prvič in kot edina Rusinja letos uvrstila v polfinale. © Reuters

 

 

Preberite še ...

Hercogova v tretjem kolu

V torek popoldne sta se pomerili nepostavljena Kitajka Jie Zheng , krvnica Srbkinje Ane Ivanović , in Čehinja Nicole Vaidisova , ki je osemnajsta nosilka. Prvi niz je prepričljivo s 6:2 dobila Kitajka, v nadaljevanju pa je bolje zaigrala Čehinja in z dobljenim drugim nizom s 7:5 izenačila na 1:1. V odločilnem nizu je Zhengova dokazala, da njena zmaga nad Ivanovićevo ni bila naključna, in je z dobljenim nizom s 6:1 napredovala med najboljše štiri. Zhengova je na turnirju nastopila s povabilom organizatorjev in je šele 133. na lestvici WTA. Zhengova je do zdaj najboljši izid na katerem od največjih štirih turnirjev na svetu zabeležila leta 2004, ko se je uvrstila v četrti krog Roland Garrosa, v Wimbledonu pa se je najdlje prebila leta 2006, ko se je uvrstila v tretji krog.

Serena Williams je v četrtfinalu izgubila le štiri igre. © Reuters

 
Kot zadnji sta v četrtfinalu na wimbledonsko sveto travo stopili Američanka Serena Williams , šesta nosilka letošnjega Wimbledona, in Poljakinja Agnieszka Radwanska , ki je 14. nosilka. V prvem nizu je s 3:2 povedla Poljakinja, a je nato Američanka igro spreobrnila v svojo korist in uvodni niz dobila s 6:4. Serena je iz igre v igro igrala bolje in tako drugi niz dobila s 6:0. Dvoboj je bil končan po vsega 50 minutah. Sestri Williams bi se v morebitnem medsebojnem finalu že šestič pomerili med seboj v sklepnih dejanjih turnirjev za veliki slam. Precej uspešnejša je bila do zdaj Serena, ki vodi s 5:1 v zmagah, v vseh medsebojnih obračunih pa sta si precej bolj blizu, saj Venus zaostaja le za eno zmago (7:8).

 

Polfinalna para (Ž)

V. Williams : J. Dementjeva
S: Williams : J. Zheng

Prvič v zgodovini Wimbledona se je tako primerilo, da bo polfinale potekalo brez katere od prvih štirih nosilk in prav tako prvič v vsej 40-letni zgodovini tekmovanj za veliki slam od tako imenovanega začetka odprte ere, saj sta poleg omenjenih Srbkinj Ivanovićeve in Jankovićeve pred tem izpadli tudi Rusinji Marija Šarapova ter Svetlana Kuznjecova. Polfinalna dvoboja bosta na sporedu v četrtek, v sredo pa so na programu še vsi štirje četrtfinalni obračuni v moški posamični konkurenci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.