Šport
10 ogledov

Ponomarenkova do drugega mesta

veslanje_ponomarenko_andrejjelenc_main Žurnal24 main
Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanju osvojila drugo mesto v svoji paradni disciplini na 200 m in peto na 500 m.

Predvsem veseli uspeh na polkilometrski razdalji, ki je v olimpijskem programu, saj je peto mesto več kot dober obet pred pekinškim vrhuncem sezone. Zmagala je Italijanka Josefa Idem pred Švedinjo Sofio Paldanius in Novozelandko Erin Taylor. "Po evropskem prvenstvu v Milanu sta prvi dve tekmi svetovnega pokala prišli nekoliko prehitro. Potovanja bi mi vzela preveč treninga, zato sem se raje odločila za krajši premor, nato pa sem se posvetila treningom. Na 500 m nisem bila še nikoli peta, a danes bi lahko posegla po boljši uvrstitvi," je Špela Ponomarenko.

Le tri četrt ure po nastopu v finalu A na 500 m je Ponomarenkovo čakal še finalni nastop v njej najljubši disciplini na 200 m, ki pa na žalost ni olimpijska disciplina. Prav v njej je namreč Koprčanka v samem svetovnem vrhu, kar je dokazala tudi na Poljskem, saj je predse spustila le Španko Tereso Portelo. V finalu B na 500 m pa je nastopil tudi drugi slovenski mirnovodaški olimpijec Jernej Župančič Regent. Potem ko je že v soboto z osmim mestom v svoji paradni disciplini na 1000 m nalogo spodobno opravil, je danes v finalu B na pol krajši razdalji končal kot šesti v finalu B in skupno 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.