Šport
29 ogledov

Ose žela pozabile doma

Gorenje Velenje Facebook Igralci Gorenja.
Rokometaši velenjskega Gorenja so visoko izgubili na gostovanju pri španskem Ademarju.

Igralci Gorenja so v drugem kolu skupinskega dela Evropske lige v Španiji izgubili proti Ademarju iz Leóna (32:24). Na drugi tekmi skupine A je Gudme premagal Kriens (39:36).

Rokometaši iz Šaleške doline so bili večino dvoboja v podrejenem položaju. Na začetku tekme so zaostali za pet golov (1:6), tega primanjkljaja v zadetkih pa v nadaljevanju nikakor niso mogli nadoknaditi.

Žarek upanja je posijal v končnici prvega polčasa, ko so se približali na tri gole (10:13), a že uvod v drugi polčas je pokazal, da je šlo le za preblisk. Ademar jim je že v 43. minuti ušel na deset golov (14:24) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Španiji.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič s petimi goli, Urban Pipp, Vlado Matanović in Tine Poklar so dosegli po tri zadetke.

Gorenje bo v naslednjem kolu (22. oktober) gostilo švicarski Kriens iz Luzerna. V glavni del tekmovanja bosta napredovali najboljši dve ekipi, tretje- in četrtouvrščena bosta izpadli.

Evropska liga (skupina A), 2. kolo:

Ademar León - Gorenje Velenje 32:24 (14:10)
Álvarez Dominguez 7; Sokolič 5.

GOG - Kriens 39:36 (19:14)
Lykke 7, Pedersen, Tilsted po 6; Steenaerts 8, Šipić 7, Čepić 6.

LESTVICA:
1. GOG Gudme 3
2. Ademar León 2
3. Kriens 2
4. Gorenje Velenje 1

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice