Šport
95 ogledov

Četrta tekma, četrta zmaga za Krim Mercator

Krim Mercator Kolektiff
Krimovke dosegle četrto zmago v nizu v ligi prvakinj.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu skupinskega dela lige prvakinj v Ljubljani premagale norveški Storhamar s 25:23 (11:12). Ljubljanska zasedba je tako dosegla četrto zmago v nizu v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Pred zmago nad Storhamarjem je ugnala še hrvaško Podravko Vegeto, danski Nyköbing in romunsko Bistrito. Naslednjo tekmo bo igrala 12. oktobra, ko bo gostila romunsko Bukarešto.

Krimovke so na najboljši možni način odprle tekmo v Stožicah. Z granitno obrambo in raznovrstno igro v napadu so v četrti minuti povedle s 4:1, nato pa se jim je povsem ustavilo.

Po nepolnem petem krogu trenutno tretjeuvrščena ekipa norveškega prvenstva je gostiteljice štiri minute kasneje ujela (4:4), po obojestransko raztrgani in neučinkoviti igri pa je kar desetminutni strelski post krimovk prekinila Tjaša Stanko za vodstvo s 5:4.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića so v 18. minuti prvič na tekmi zaostale (5:6), po povsem enakovredni predstavi pa so se na veliki odmor odpravile z zaostankom gola (11:12).

Ana Gros | Avtor: Kolektiff Kolektiff

Krimovke so v 36. minuti povedle s 14:12, tudi po zaslugi štirih zapravljenih sedemmetrovk skandinavskih tekmic. A njihovo veselje je bilo kratkotrajno, znova so padle v krizo, kar so gostje izkoristile in jim štiri minute kasneje prvič ušle na dva gola (15:17).

Domače igralke so nato le strnile svoje vrste ter po golih Alje Varagić in Tamara Mavsar v 42. minuti izenačile na 17:17.

Storhamar je v 51. minuti znova povedel za dva gola (20:22), a ga je Krim štiri minute kasneje ujel po dveh golih črnogorske krožne napadalke Tatjane Brnović.

Do zadnjega zvoka sirene se je v Stožicah odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo nekaj več preudarnosti na strani Ljubljančank. V izteku predzadnje minute je Varagić povišala na 24:23, končni izid pa je nekaj sekund pred koncem tekme, potem ko so po minuti odmora zaustavile zadnji napad gostij, postavila Stanko.

Pri krimovkah je bila najbolj učinkovita Francozinja Tamara Horaček s sedmimi goli, Tamara Mavsar in Alja Varagić sta za zmago prispevali po pet zadetkov. Brazilska vratarka Barbara Arenhart je zbrala 12 obramb.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice