Šport
3438 ogledov

Legenda slovenskega rokometa se s čustvenim zapisom poslovila od reprezentance

Ana Gros Profimedia
Končala se je era Ane Gros v dresu s slovenskim grbom.

Z zgodovinskim nastopom slovenske ženske rokometne reprezentance na olimpijskih igrah v Parizu se je končalo eno najlepših poglavij v zgodovini našega ženskega reprezentančnega rokometa.

Že pred prvim nastopom naših junakinj na največjem tekmovanju na svetu pa je bilo jasno, da se bo po Parizu od rokometa poslovila Barbara Lazović, zdaj pa je selektor Dragan Adžić pred začetkom novega olimpijskega ciklusa razkril, da so svojo reprezentančno pot zaključile praktično skorajda vse nosilke slovenske reprezentance zadnjih let.

Medtem ko si bo Nina Spreitzer vzela vsaj enoletni premor, bodo reprezentančni dres v omaro pospravile še Tamara Mavsar, Amra Pandžić in Alja Varagić, ki so dolga leta veljale za steber slovenske ženske reprezentance. Prav tako pa v slovenskem dresu ne bomo več mogli občudovati predstav ene najboljših igralk sveta, Ane Gros, ki se je poslovila s čustvenim zapisom na socialnih omrežjih, katerega objavljamo v celoti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Gros (@anagros6)

"Čas je za slovo! Moje sanje so se uresničile, ko sem bila stara 16 let. Takrat sem prvič oblekla dres slovenske reprezentance. Nikoli si nisem predstavljala, da bom lahko v 17 letih igranja za Slovenijo doživela toliko norih trenutkov in tekem. Kot sem že večkrat omenila … najlepša čustva vedno doživiš, ko igraš za svojo reprezentanco."

"Ne morem opisati, kako hvaležna in ponosna sem, da sem sodelovala na vseh velikih tekmovanjih, ki jih je Slovenija igrala v zadnjih 17 letih. Pet evropskih prvenstev, najlepše odigrano doma leta 2022, štiri svetovna prvenstva in olimpijske igre letos v Parizu. Vse sem doživela … Ni bilo vedno lahko, imeli smo veliko težkih porazov, imeli pa smo tudi veliko velikih zmag … Ampak na koncu ... To ne šteje toliko kot vsi spomini in ljudje, ki sem jih spoznala v vseh teh letih … Trenerji, fizioterapevti, funkcionarji in ostali ... Predvsem pa vse igralke različnih generacij, ki so bile v nekem trenutku del reprezentance. Res je bilo nekaj posebnega. Hvala, da sem bila lahko sedem let vaša kapetanka."

Ana Gros | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vedno sem za ekipo poskušala biti najboljša različica sebe. Res sem delala napake in imela sem nekaj norih obrazov na igrišču, a to je bilo vedno zaradi tega ponosa in želje, da bi za svojo državo igrala najbolje, kar sem v tistem trenutku lahko! Težko se je posloviti ... Iskreno ... Ampak to počnem z lažjim srcem, saj vem, da sem za to reprezentanco vedno dala vse, kar sem lahko. Na neki točki se mora končati ... In mislim, da so bile olimpijske igre tudi najboljši možni način za to."

"Hvala Rokometni zvezi Slovenije za vse ter še enkrat hvala vsem reprezentantkam in vsem strokovnim štabom, res je bila to ena super dogodivščina. Moja mala in lepa Slovenija bo vedno v mojem srcu," se je od reprezentančnega dresa čustveno poslovila slovenska nosilka zastave zadnjih olimpijskih iger.

Ana Gros | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Slovenska ženska vrsta je sicer v zadnjih dveh letih doživela svoje "zlato rokometno obdobje", krona uspešnih nastopov na mednarodni sceni pa so bile letošnje olimpijske igre v Parizu, kjer je na premiernem olimpijskem nastopu zasedla 11. mesto. Njen vzpon se je začel pred dvema letoma, ko je na evropskem prvenstvu v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori zasedla osmo mesto, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev na največjih turnirjih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice