Šport
1156 ogledov

Legendarni Slovenec se po hudem incidentu vrača v najmočnejšo ligo na svetu

Marko Bezjak Profimedia
Marko Bezjak se po letu dni vrača v bundesligo.

Nekdanji kapetan slovenske rokometne reprezentance Marko Bezjak, ki mu je zaradi letošnjega incidenta na Hrvaškem grozil konec kariere, je pri 38 letih našel nov klub. Kariero bo nadaljeval v nemškem prvenstvu, oblekel bo dres kluba Erlangen, ki se je lani za las izognil izpadu iz prvoligaške druščine, piše nemški Sport Bild.

Slovenec, ki je leta 2023 z Magdeburgom osvojil ligo prvakov, je bil nazadnje član hrvaškega prvoligaškega kluba Nexeja iz Našic, a je njegovo kariero v dresu hrvaškega kluba zaznamoval hud incident. V začetku aprila je na tekmi 5. kroga lige za prvaka do incidenta prišlo ob koncu prvega polčasa pri izidu 16:9 v korist gostov iz Zagreba, potem ko se člani Nexeja niso strinjali z odločitvijo glavnih sodnikov in delegata.

V gneči ob zapisnikarski mizi se je Bezjak z ramo zaletel v tedanjega delegata Anta Josića, ki je precej teatralno potreboval celo zdravniško pomoč. Delegat je takrat namreč opozoril sodnika na dodatno dvominutno kazen za Bezjaka, ta pa je odšel s terena in se nekoliko zaletel v Josića v predel rame in reber (video). Po nadaljnjem prerivanju obeh ekip so tekmo prekinili.

Bezjak je konec aprila prejel kazen 12 mesecev prepovedi igranja, ki pa velja le za vsa tekmovanja pod okriljem hrvaške zveze, tako da bo v Nemčiji brez težav lahko igral.

Marko Bezjak | Avtor: Profimedia Profimedia

Legendarni organizator igre slovenske reprezentance je sicer do sedaj v svoji bogati karieri igral za vsega štiri klube. Leta 2008 je zapustil svoj matični Jeruzalem Ormož in pet let igral za Gorenje Velenje, s katerim je trikrat postal državni prvak, preden se je leta 2013 preselil v Magdeburg, kjer je deset let branil barve tankajšnjega velikana. Minulo sezono je do incidenta igral za klub iz Našic.

Bezjak je svoj debi za slovensko reprezentanco vpisal pred skorajda dvajsetimi leti, ko je leta 2006 zaigral na prijateljski tekmi proti Švici. Prvo veliko tekmovanje zanj je sicer bilo EP 2012, ko je Slovenija zasedla šesto mesto. Od takrat dalje, pa vse do reprezentančnega slovesa leta 2019 (116 uradnih tekem, 209 zadetkov), je bil nato eden izmed glavnih nosilcev slovenske igre.

V postavi je bil tudi leta 2016 za Olimpijske igre v Riu kjer so se Slovenci prebili vse do četrtfinala in zasedli šesto mesto. Najbolj pa se je proslavil na SP 2017 v Franciji. Tam je prispeval skupaj 25 zadetkov in bil poleg tega izbran za igralca tekme za tretje mesto proti Hrvaški, ki so jo Slovenci dobili z 31-30 za največji slovenski uspeh na svetovnih prvenstvih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.