Šport > Olimpijske igre
3030 ogledov

Đoković med posamezniki ostal brez zlate kolajne

Novak Đoković Epa
Zverev presenetil Đokovića za finale olimpijskega teniškega turnirja.

Nemec Alexander Zverev je pripravil veliko presenečenje v polfinalu moškega olimpijskega teniškega turnirja v Tokiu. Po velikem preobratu je z 1:6, 6:3 in 6:1 premagal prvega igralca sveta in glavnega favorita za olimpijsko zlato Srba Novaka Đokovića, ki bi ob zmagi na Japonskem bil v igri za tako imenovani zlati slam.

Đokoviću, ki ob 20 zmagah na grand slamih še nima zlate olimpijske medalje, se je v današnjem dvoboju pripetil zanj izjemno neznačilen kolaps. Po hitro dobljenem prvem nizu je v drugem z odvzemom začetnega udarca Zvereva povedel s 3:2 in z eno nogo bil že v finalu.

Srb je v Tokio prispel po zmagah na vseh treh v tem letu doslej odigranih turnirjih za veliki slam. Z zmago na olimpijskih igrah bi konec avgusta in začetek septembra na odprtem prvenstvu ZDA nato lovil zlati slam - kombinacijo zmag na vseh turnirjih za veliki slam in olimpijskih igrah v koledarskem letu. Ta je doslej uspela le nemški teniški igralki Steffi Graf leta 1988.

A sledil je velik preobrat 24-letnega Nemca, ki je doslej na največjem odru - turnirjih za veliki slam - pogosto pogorel. Ta je v naslednji igri prvič odvzel servis deset let starejšemu Srbu in nato dobil naslednjih osem iger za zmago v drugem nizu in vodstvo s 4:0 v odločilnem tretjem.

Đokoviću je pred koncem uspelo zmagati eno igro, a škoda je že bila storjena, Zverev pa je s servisom dvoboj na koncu mirno pripeljal do zmage, svoje tretje proti Đokoviću v karieri (Srb je doslej zmagal šestkrat). Nemec je v dveh urah in petih minutah igre proti ponavadi "neprebojnemu" Đokoviću nanizal kar 30 "winnerjev".

Alexander Zverev | Avtor: Epa Epa

Eden največjih zvezdnikov iger v Tokiu se bo tako v sobotnem dvoboju za tretje mesto meril s Špancem Pablom Carreno-Busto. Z zmago bi ponovil svoj najboljši izid v posamični konkurenci na olimpijskih igrah iz leta 2008 v Pekingu. Sicer pa je Đoković v Londonu leta 2012 končal na 4. mestu, v Riu pred petimi leti pa je izpadel že v prvem krogu.

Ima pa Srb še vedno možnost, da osvoji zlato olimpijsko odličje v konkurenci mešanih dvojic, kjer ga še danes v paru z Nino Stojanović čaka polfinalni obračun.

Zverev se bo v nedeljskem finalu za zlato pomeril z Rusom Karenom Hačonovom. Z zmago bi postal prvi nemški zmagovalec olimpijskega turnirja po Grafovi pred 33 leti.

Komentarjev 3
  • Charles_Segura 14:01 30.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 13:54 30.julij 2021.

    Še za Rogliča za uspešen pristanek doma.....En komad, "TOMISLAV IVČIĆ - Unica Donna Per Me".

  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 13:50 30.julij 2021.

    Kjer čudežni deček meša prste vmes je vse narobe.... .Upam,da bo slovenska izbrana vrsta v košarki imuna,podobno kot je bila ob koncu finala EP 2017 v Istanbulu.

Sorodne novice