Šport
10786 ogledov

Okupirali Modrićevo rojstno hišo

Modričeva rojstna hiša Pixell
Iskanje Modrićeve rojstne hiše, ki je bila v vojni požgana.

Ob koncu svetovnega prvenstva v nogometu, predvsem pa danes, ko je na sporedu finalni obračun med Francozi in Hrvati, na stotine turistov, ki letujejo na območju Zatona Obrovačkega, kjer je rojstna hiša Luke Morića, obiskuje to območje, poroča hrvaški portal Index.hr.

V njihovo redakcijo naj bi prišlo na desetine pozivov s strani tujih novinarjev, ki sprašujejo po natančni lokaciji hiše. V Zadru so predstavniki medijev Le Monde, BBC, CNN in številnih drugih, ki snemajo tudi hotel Iž, v katerem je Luka Modrić nekaj časa bival kot begunec.

luka modrić Neverjetno Šport Modrićeva otroška fotka, ki prerašča v legendo

Modrićevo rojstno hišo so v zadnji vojni požgali, od takrat je niso obnavljali. Deda, poroča portal Index.hr, so mu ubili na hišnem pragu, ne dolgo zatem je umrla tudi Modrićeva babica.

Po dedovi smrti je bila Modrićeva družina pregnana v Zadar, kjer je živela v omenjenem hotelu, Luko so tam vpisali v nogometno šolo.

Z desetimi leti je odšel na preizkušno v splitski Hajduk, kjer so ga označili kot fizično prešibkega, zatem pa ga je zadarski trener Toma Bašić priporočil Zdravku Mamiću. Vse ostalo je zgodovina, še poroča portal Index.hr ...

luka modrić "Velika napaka!" Šport Maščevalni Modrić vtrl sol na rano Angležev Modrić Mundial 2018 Luka Modrić izgubil živce na tiskovni konferenci

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Gigiinjo 16:56 15.julij 2018.

    treba prebrat članek predno se ga objavi. pol je v hrvaščini. se vidi kak copypaste delate :)