Šport > Nogomet
10479 ogledov

Maščevalni Modrić vtrl sol na rano Angležev

luka modrić Epa
Prvi zvezdnik hrvaške reprezentance je bil po uvrstitvi v finale svetovnega prvenstva kritičen do Angležev.

Hrvaška nogometna reprezentanca je v polfinalu svetovnega prvenstva po preobratu premagala Anglijo (2:1) in poskrbela za enega največjih športnih uspehov v zgodovini države.

Norišnica Šport "Hrvaška gori po zgodovinski zmagi ognjenih"

Tekmo so sicer bolje začeli Otočani, ki so povedli v peti minuti z golom Kierana Trippierja. Za izenačenje je v 69. minuti poskrbel Ivan Perišić, veliko zmago Hrvaške pa je v drugem podaljšku (109. minuta) zrežiral Mario Mandžukić.

Kockasti so z uspehom še podaljšali agonijo "treh levov", ki na drugi naslov svetovnega prvaka čakajo že več kot pol stoletja. Anglija je prvi in edini naslov osvojila daljnega leta 1966.

Hrvati slavje po tekmi Po tekmi Šport Tak šov so Hrvati priredili v hotelu

Otoški novinarji in nogometni strokovnjaki so bili v napovedih pred tekmo precej samozavestni. Do Hrvatov je bilo čutiti podcenjujoč odnos, veliko je bilo govora tudi o tem, da bodo varovanci Zlatka Dalića preutrujeni. Po uvrstitvi v finale je po vseh, ki so Hrvaško odpisali še pred prvim sodniškim piskom, udaril zvezdnik madridskega Reala Luka Modrić.

luka modrić | Avtor: Epa Epa

"Dokazali so nasprotno od tega, kar so govorili ljudje, še posebej angleški novinarji in nogometni strokovnjaki. Podcenjevali so Hrvaško in to je bila velika napaka. Njihove izjave smo si vzeli k srcu in si rekli 'v redu, bomo videli, kdo bo utrujen'," je hrvaški pristop k tekmi povzel Modrić.

"Morali bi biti bolj ponižni in spoštovati nasprotnika. Dokazali smo, da nismo utrujeni. Dominirali smo tako fizično kot psihično. Tekmo bi morali odločiti že prej. To je zares izjemen dosežek. Uresničili smo sanje. To je največji uspeh v zgodovini hrvaškega športa. Lahko smo ponosni," je dodal hrvaški vezist.

Hrvaška gol polfinale fotograf Šport Takšne fotografije je posnel fotograf, ki so ga podrli Hrvati

Hrvaška je v polfinalu SP igrala že leta 1998, a je takrat izgubila proti Franciji, nato pa v tekmi za tretje mesto premagala Nizozemsko. V nedeljo jih čaka ponovitev polfinalnega obračuna izpred dveh desetletij.

"Pred začetkom prvenstva nam nihče ni pripisoval nobenih možnosti, a po zaslugi naše kvalitete, želje, povezanosti in borbenega duha smo zdaj v finalu. To smo si zaslužili," je pristavil hrvaški zvezdnik.

luka modrić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Laznivi 12:43 12.julij 2018.

    Anglezi ne da so kot narod le prepotentni in zelo grd narod z izjavami pred to tekmo pa se potrdili da so zelo neumni..... Toliko let se parijo med seboj na tistem otoku da imajo ze vso genetiko zdeformirano.

Sorodne novice