Šport > Nogomet
5189 ogledov

Predrzna mojstrovina fenomenalnega 19-letnika

Epa Mbappe in selektor Didier Deschamps.
Francoski zvezdnik je poskrbel za eno najlepših potez nogometnega SP v Rusiji.

Francoska reprezentanca je v polfinalu svetovnega prvenstva premagala Belgijo (1:0) in se tretjič v zgodovini uvrstila v finale mundiala. Po tekmi je bolj kot zmagoviti zadetek Samuela Umtitija odmevala fantastična predstava 19-letnega Kyliana Mbappeja.

paul pogba Polfinale Šport Francozom velika priložnost za popravni izpit

Mladi napadalec Paris Saint-Germaina, ki je zanj odštel vrtoglavih 145 milijonov evrov, je vse od prvega sodniškega piska povzročal preglavice belgijskim nogometašem in s smešenjem Marouaneja Fellainija večkrat pokazal, zakaj velja za bodočega dobitnika zlate žoge.

Francija je na tekmi povedla v 51. minuti z golom Umtitija, pet minut kasneje pa je za potezo srečanja poskrbel Mbappe, ki je sprejel žogo od Blaiseja Matuidija in jo nato s fenomenalno podajo s peto poslal do Olivierja Girouda, čigar strel proti vratom Thibauta Courtisa je v zadnjem hipu blokiral eden od belgijskih branilcev.

Poigravanje francoskega napadalca bo zagotovo pristalo v ožjem izboru za najlepšo potezo letošnjega svetovnega prvenstva. Čeprav Giroud ni dosegel zadetka, je Mbappejeva podaja močno odmevala na svetovnem spletu. 

SP 2018 Šport Belgija po porazu žalostna, a ponosna

Po še eni vrhunski predstavi 19-letnega Francoza so nekateri še bolj prepričani, da bo šel po stopinjah svojega velikega vzornika Cristiana Ronalda in postal serijski osvajalec najprestižnejših individualnih lovorik.

Toda Mbappe je z mislimi čisto drugje. 

"Popolnoma vseeno mi je za to. Hočem svetovno prvenstvo. Rad bi spal s pokalom. Leta 1998 se še nisem rodil, zato nisem bil priča francoskemu slavju. V finalu bom dal vse od sebe. Umrli bomo na igrišču, da dosežemo svoj cilj," je povedal nogometni zvezdnik.

Francija se bo v finalu (nedelja ob 17.00) pomerila z zmagovalko obračuna med Anglijo in Hrvaško.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice