Šport > Nogomet
11 ogledov

Romario zdaj le še trener

romario_trener_afp Žurnal24 main
Nogometni zvezdnik Romario je dva dni po razkritju dopinške afere postal trener brazilskega prvoligaša Vasco de Game. Brazilski mediji so poročali, da bo trenersko žezlo v klubu prevzel v začetku nove sezone leta 2008.

V torek pa je izbruhnila novica, da si je 41-letni Romario pomagal s prepovedanimi poživili in vodstvo tekmovanja ga je suspendiralo za mesec dni.

Romariu so na dopinški kontroli dokazali jemanje prepovedanega finasterida, nogometaš pa se je zagovarjal, da gre za zdravilo, ki ga je jemal zaradi izpadanja las. Brazilska športna disciplinska komisija bo dokončno kazen sprejela na zasedanju 18. decembra.

Še vedno je nejasno, kakšna bo vloga Romaria pri Vascu. V primeru krajše kazni je možno, da bo ob trenerskem poklicu tudi zaigral, v nasprotnem pa bo bržkone samo trener. Zanimivo je, da je bil Romario za trenerja razglašen že oktobra, a je na klopi zdržal le teden dni in takrat zabeležil zmago v okviru južnoameriškega nogometnega pokala nad mehiško Americo z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.