Šport > Nogomet
562 ogledov

Tako so Avstrijci kaznovali divjanje navijačev

Austria Dunaj navijači Profimedia Navijači vijoličaste Austrie in zelenega Rapida niso v dobrih odnosih.
Austria in Rapid sta odigrala vroč dunajski derbi, na katerem so se spopadli navijači.

Dunajska nogometna kluba Rapid in Austria sta prejela visoki kazni po spopadih navijačev na derbiju avstrijskega državnega prvenstva 22. septembra. Oba kluba sta po odločitvi disciplinske komisije prejela najvišjo predpisano kazen za tovrstne izgrede v višini 150.000 evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Rapid in Austria bosta lahko obdržala osvojene točke v prvenstvu in igrala naslednje tekme pred svojimi navijači. Ob ponavljajočih se težavah z navijači pa bosta morala na treh tekmah zapreti sektor z najbolj zvestimi privrženci klubov. Ta kazen je namreč pogojna in bo veljala dve leti, je še zapisala APA.

Dunajski mestni derbi že desetletja velja za tekmo z velikim tveganjem. Nič drugače ni bilo niti po zadnjem dvoboju, ko so se navijači obeh ekip spopadli na zelenici. Poškodovanih je bilo devet oseb, med njimi šest policistov, ki so skušali ločiti sprti strani.

Že pred fizičnim obračunom naj bi navijači Austrie na tribuno nasprotnih navijačev zalučali pirotehniko, a tovrstne obtožbe so prišle iz obeh taborov. Po pisanju tamkajšnjih medijev je policija ukrepala prepozno.

Rapid Dunaj navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • sandi76 19:02 01.oktober 2024.

    Avstrijci tudi s tem kažejo, da so stoletje pred nami. Pri nas lahko vandali razsujejo štadione, pa nihče ne odgovarja za to.

Sorodne novice