Šport > Nogomet
3451 ogledov

Priznani novinar: "Da bi ga zaustavili, mu morate vreči deset banan!"

Romelu Lukaku in Luciano Passirani Reševalni pas/Twitter
Rasistična opazka, ki je izkušenega novinarja stala službe, je zgolj ena v nizu na račun temnopoltih nogometašev v Italiji.

Rasizem na italijanskih nogometnih stadionih je v zadnjem obdobju v vse večjem razmahu. Pri tem pa kot kaže svoje vloge nimajo zgolj navijaške skupine. Pred nekaj dnevi je bila namreč italijanska nogometna javnost priča še enemu škandaloznemu izpadu na račun temnopoltih igralcev, tokrat s strani priznanega novinarja Luciana Passiranija.

Slednji je tekom najave tekme med Interjem in Udinesejem izjavil: "Da bi ga zaustavili, mu morate vreči deset banan."

Neprimerni komentar, ki je letel na Interjevega napadalca Romelua Lukakuja, je izzval ostre reakcije večjega dela javnosti, tako da je omenjeni Passirani kmalu ostal brez svojega posla v emisiji Top Calcio 24, v kateri je tudi izrekel ta komentar. Odpoved je uradno potrdil direktor televizije.

Žalitev s strani priznanega novinarja pa za Lukakuja ni bila prva po njegovem prihodu v Italijo, saj je bil že tarča navijačev Cagliarija, kateri so se ob vsakem njegovem stiku z žogo oglašali z opičjimi kriki.

Romelu Lukaku Zavrele strasti Šport Interjeva zvezdnika obračunala v slačilnici, morali so ju ločiti soigralci
Komentarjev 7
  • Pepe007 07:44 20.september 2019.

    Čudno, na kaj ljudje prvo pomislijo in novinarja odstranijo. Moja prva misel je bila, da je rekel, da mu je treba vreči 10 banan kot olupkov na katerih bo padel, ker je tako spreten. Res ne vem, kdo je rasist ...prikaži več tukaj. Da prepoznaš rasizem, moraš biti precej rasista. Opičji vzkliki žalijo črnce? Od opice smo genetsko črnci in belci identično oddaljeni.

Sorodne novice