Šport > Nogomet
9465 ogledov

Po enajstmetrovki Olimpiji prekinjena tekma v Mariboru, nato pa ...

viole superpokal maribor 2012 Anže Petkovšek
Veliki derbi je bil prekinjen. Kasneje se je nadaljeval in se končal z remijem.

Na dvoboju med Mariborom in Olimpijo je prošli do incidenta. Sodniki so po posredovanju iz sobe za VAR dosodili sumljiv prekršek za enajstmetrovko gostov, ko je Lan Vidmar v kazenskem prostoru podrl Thalissona. Strel z bele točke je želel izvesti Raul Florucz, ki pa ga je zadel predmet, ki je poletel s tribune. Sodnik David Šmajc je dvoboj prekinil in obe ekipi poslal v garderobo.

Prekinitev je trajala skoraj pol ure, nato sta se zasedbi vrnili na zelenico. Še pred izvedbo najstrožje kazni sta imeli na voljo pet minut za ogrevanje. 

Florucz je nato izvedel strel z bele pike, a je na navdušenje domačih navijačev Ažbe Jug skočil v svojo desno stran in odbil žogo. Ostalo je tako pri 0:0.

V 23. minuti je Šmajc še enkrat dosodil enajstmetrovko. Znova je moral posredovati VAR, prekršek je bil namreč storjen tik izven kazenskega prostora, končni rezultat pa je bil tako le prosti strel. Florucz je okroglo usnje poslal v živi zid.

Le tri minute kasneje je Maribor povedel. Žoga se je kar nekaj časa odbijala po šestnajstercu Ljubljančanov, nato pa jo je umiril Josip Iličić in jo podal na 11 metrov, kjer je pritekel Žiga Repas in zadel pod prečko za 1:0. To je bil njegov prvi zadetek v vijoličastem dresu.

Gostje so za izenačenje potrebovali slabih deset minut. Znova je težave domači obrambi povzročil Florucz, poslal žogo pred vrata, kjer je zadela Ivana Durdova, a se odbila na nogo Justasu Lasickasu, ki jo je poslal mimo tokrat nemočnega Juga. To je bil že drugi gol Litovca na največjih slovenskih derbijih.

Uvod drugega dela je terensko pripadel Mariboru, Pijus Širvys pa je v 55. minuti sprožil prvi nevarnejši strel v tem delu igre. Malce zatem je na drugi strani neuspešno poskusil Lasickas, v 60. minuti pa je Durdov s preslabotnim strelom zapravil novo lepo priložnost zeleno-belih.

Maribor je nato pritiskal, Etienne Beugre je bil eden tistih, ki so zgrešili v kazenskem prostoru, v 84. in 85. minuti pa je imel Diogo Pinto priložnosti za ljubljansko vodstvo, predvsem druga je bila izjemna, saj mu je Jug podal žogo, Pintu pa mu ga v dvoboju ena na ena ni uspelo ugnati.

Ažbe Jug | Avtor: Profimedia Profimedia

V 95. minuti je na drugi strani streljal Marko Božić, vratar Olimpije Matevž Vidovšek pa je dobro posredoval.

"Zelo zahtevna in intenzivna tekma z ogromno dogajanja na in izven igrišča. Mislim, da so gledalci lahko zadovoljni s predstavo, saj sta bili obe ekipi na evropski ravni. Tekma je bila zelo čvrsta. Za nami je dvoboj, ki nas je izčrpal tako fizično kot psihično. Zadovoljen sem z reakcijo igralcev po prekinitvi, saj smo pokazali veliko čustveno stabilnost. Sojenja ne želim komentirati, saj je moja naloga priprava ekipe. Zdaj se moramo dobro regenerirati za četrtkov dvoboj," je po tekmi dejal trener Maribora Ante Šimindža.

"Tekma je bila težka. Obe ekipi sta se borili za zmago. Z remijem nismo zadovoljni, saj smo želeli zmagati. Menim, da smo igrali dobro. Lepo je videti rivalstvo in strast, ki jo imajo navijači obeh moštev. Po premoru sem svojim igralcem dejal, da moramo ostati osredotočeni na našo igro. Na splošno sem zadovoljen s podobo moštva, saj nam do zmage ni manjkalo veliko. Zdaj se moramo pripraviti na četrtkov evropski dvoboj z Rijeko," pa je izjavil prvi mož na klopi olimpije Victor Sanchez.

Celjani pod vodstvo Riere od šoka do šoka

Čeprav Celjani v uvodu sezone kažejo vse prej kot prepričljive predstave, pa je bržčas le malokdo računal na to, da lahko ajdovski novinec v ligi odnese poln izkupiček iz mesta branilcev naslova prvaka. Toda če izbrancem Alberta Riere še naprej ne gre nič po željah, je drugače v taboru rdeče-črnih, ki so po uvodnih treh porazih zdaj nanizali tri zmage zapovrstjo. Današnjo so dosegli po izjemno učinkovitem prvem polčasu, v katerem so trikrat premagali domačega vratarja.

Potem ko je imelo Celje v prvih desetih minutah terensko pobudo, a ni bilo nevarno, so Ajdovci povedli v 14. minuti, ko je po kotu z leve strani zadel Žan Bešir.

Po golu je Celje, ki ga v četrtek čaka odločilna tekma za preboj v skupinski del konferenčne lige, zaigralo odločneje, imelo v 21. minuti tudi priložnost, ko je moral posredovati Gašper Tratnik, vendar so Primorci ves čas dajali vedeti, da bodo nevarni v protinapadih. Enega od teh so unovčili v 36. minuti za vodstvo z 2:0. Matic Zavnik je podal za hrbet domače obrambe, tam pa je sam proti Lovru Štubljarju stekel Semir Smajlagić in zanesljivo zadel.

V 38. minuti so imeli domači lepo priložnost za zmanjšanje zaostanka, ko je Nikita Josifov streljal iz bližine, pred golovo črto pa je žogo izbil Damir Zukić.

Zgolj tri minute pozneje je bilo že 3:0 za Ajdovce, ki so po napaki Slavka Bralića spet številčno stekli v protinapad, ki ga je s strelom s 15 metrov učinkovito zaključil Mark Gulič. Ni bilo presenečenje, da so domači gledalci svoje ljubljence na glavni odmor pospremili z žvižgi.

Albert Riera | Avtor: Profimedia Profimedia

Celjani so nato zagrozili v 48. minuti, ko se je po poskusu Žana Karničnika izkazal Tratnik, ter nato imeli izdatno terensko pobudo, vendar so gostje svoje obrambne naloge večinoma opravljali zelo zgledno.

V 71. minuti je Josifov streljal od daleč, Tratnik je žogo odbil v kot, ajdovski vratar pa je dobro posredoval tudi po poskusu Luke Bobičanca v 75. minuti.

Minuto pozneje so Ajdovci izpeljali še enega številnih protinapadov, po njem pa so zaradi igranja z roko po strelu Ishaka Rafiuja dobili enajstmetrovko. To je izvedel Zavnik, a se je izkazal Štubljar, ki je takoj nato ukrotil še en Zavnikov poskus.

Celjani so se še naprej trudili, imeli nekaj obetavnih položajev, a so bili streli ali reakcije preslabi, v 84. minuti je Luka Menalo zadel le zunanji del mreže, v 88. pa je Klemen Nemanič po kotu s strelom z glavo zadel prečko.
 

Prva liga Telemach, 6. krog:

Maribor : Olimpija  1:1 (1:1)
Ž. Repas 26.; Lasickas 35.

Celje : Primorje  0:3 (0:3)
Bešir 14., Smajlagić 36., Gulić 41.

Lestvica:
 1. Koper             6  4  0  2  9:2 12
 2. Olimpija          6  3  3  0  8:3 12
 3. Mura              6  4  0  2  8:6 12
 4. Bravo             5  3  1  1 10:5 10
 5. Maribor           5  2  3  0  9:5  9
 6. Primorje          6  3  0  3  8:9  9
 7. Celje             5  2  1  2  8:9  7
 8. Kalcer Radomlje   6  1  1  4  5:9  4
 9. Nafta 1903        5  1  0  4  2:10 3
10. Domžale           6  0  1  5  3:12 1
Komentarjev 2
  • tomaz438 07:25 26.avgust 2024.

    Rešitev je enostavna, ker kazni ne zaležejo, enostavno prepoved gostujočih navijačev.

  • softundsicher 21:09 25.avgust 2024.

    Kdaj bodo spravili te kretene s tribun?

Sorodne novice