Šport > Nogomet
374 ogledov

Koper skočil na vrh lestvice, Mura prekinila črni niz

NŠ Mura Jure Banfi/sobotainfo.com
Nogometaši Mure so v 6. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0), medtem ko so Domžale izgubile s Koprom z 0:3 (0:1).

Domžale tudi po šestih krogih ostajajo edina ekipa v ligi brez zmage. Tudi Koper je bil zanje premočan tekmec na dvoboju, v katerem je Petar Petriško unovčil dve enajstmetrovki. Za Primorce je bila to četrta zmaga, s katero so se na vrhu lestvice točkovno izenačili z Muro, Domžalčani pa ostajajo pri zgolj točki in zadnjem mestu na lestvici.

Koprčani so imeli v uvodu tekme nekoliko več od igre, vendar posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata ni bilo, v 19. minuti je sicer poskusil Fran Tomek, a tudi on neuspešno.

Pozneje so napadalneje zaigrali tudi domačini, ki so prišli do nekaj strelov, a so jih gostje večinoma dobro blokirali. Po znova mirnejšem obdobju je Rene Hrvatin v 41. minuti naredil prekršek nad Sandrom Jovanovićem v kazenskem prostoru, nakar je sledila enajstmetrovka. To je v 43. minuti zanesljivo izvedel Petar Petriško za 1:0.

So pa imeli Koprčani že v prvem polčasu smolo s poškodbami, iz igre sta predčasno morala Enej Marsetič in Wisdom Sule. Slednjemu se obeta prestop iz Kopra, polčas pa je končal v solzah.

So pa njegovi soigralci v 51. minuti podvojili prednost. Petriško je izvedel prosti strel z desne strani, iz bližine pa je nato zadel Maj Mittendorfer.

Domžale so se znašle v še večjih težavah v 56. minuti, ko je Morre Makadji kot zadnji igralec v kazenskem prostoru naredil prekršek nad Nikolo Burićem, dobil rdeči karton ter zakrivil novo najstrožjo kazen. To je v 61. minuti spet zanesljivo izvedel Petriško.

Kljub visokemu vodstvu so Koprčani v naslednjih minutah imeli še nekaj priložnosti, Domžalčani, pri katerih je vstopil tudi povratnik Haris Vučkić, pa niso našli pravega recepta za ogrožanje Metoda Jurharja.

Prav Vučkić je sicer v 76. minuti prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je meril preveč po sredini. Omar El Manssouri je nekaj minut pozneje na drugi strani sprožil nevarneje, vendar je Ajdin Mulalić dobro posredoval.

Domžale bodo v 7. krogu v petek gostovale pri Nafti, Koper pa bo dva dni pozneje gostil Celje.

* Športni park, sodniki: Matoša, Mikača, Kalan.
* Strelci: 0:1 Petriško (43./11 m), 0:2 Mittendorfer (51.), 0:3 Petriško (61./11 m).
* Domžale: Mulalić, Milić, Nwankwo, Offenbacher, Makadji, Hrvatin (od 62. Krupić), Zabukovnik (od 56. Vučkić), Tolić (od 79. Baruca), Perc, Šturm (od 79. Dovžan Karahodžić), Krstovski (od 56. Kolobarić).
* Koper: Jurhar, Mijailović, Jovanović, Mittendorfer, Sidibe, Tomek, Lovrić, El Manssouri (od 83. Zalaznik), Petriško (od 83. Bacha), Marsetič (od 27. Simčić), Sule (od 46. Burić).
* Rumeni kartoni: Offenbacher, Nwankwo; Sule, Lovrić.
* Rdeči karton: Makadji (57.).

 

Mura po dveh porazih ponovno do zmage

Mura je po dveh porazih znova prišla do zmage, četrte v sezoni. Zanjo pa se je na tekmi, ki sicer ni bila posebej razburljiva, morala precej potruditi. Odločilna je bila enajstmetrovka v 85. minuti, ki je Muro začasno popeljala na vrh lestvice. Radomljani na gostovanjih doslej še niso osvojili točke, vse štiri doslej so zbrali na domači zelenici.

Čeprav je Mura odločneje začela, so imeli Radomljani v sedmi minuti izvrstno priložnost za vodstvo, a se je izkazal Florijan Raduha po poskusu Roka Štormana iz bližine. Po mirnejšem nadaljevanju v poletni pripeki je nato v 23. minuti Amadej Maroša poskusil z volejem spremeniti izid, vendar je meril previsoko iz osrčja kazenskega prostora.

V 35. minuti so imeli črno-beli še eno priložnost, ko je Maroša spet prišel do strela v kazenskem prostoru, a je zadel Roka Ljutića. Pri tem so domači zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko, a jih sodniki niso uslišali.

Uvod drugega polčasa je spet pripadel domačim, ki so nanizali nekaj (pol)priložnosti, a posebej nevarni vseeno niso bili, čeprav se je Maroša trudil prebijati radomeljsko obrambo. In prav on je moral v 65. minuti prepustiti mesto Tilnu Ščernjaviču, igra pa še naprej ni ponudila posebne živahnosti.

Šele v 83. minuti je dogajanje postalo bolj razburljivo, ko so domači dobili enajstmetrovko po Štormanovem igranju z roko. To pa je v 85. zanesljivo izvedel Dario Vizinger. Odtlej so domači zgolj še branili minimalno prednost in jo tudi ubranili kljub nevarnemu poskusu Mateja Mamića s 25 metrov v 93. minuti.

Mura bo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Olimpiji, Radomlje pa bodo dan prej gostile Bravo.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Matković, Kovačič, Horvat.
* Strelec: 1:0 Vizinger (85./11 m).
* Mura: Raduha, Pucko, Proleta, Cipot, Sadriu, Nuhanović (od 73. Spiridonović), Maruško, Jovićević (od 46. Kurtović), Kurež (od 65. Strajnar), Maroša (od 65. Ščernjavič), Vizinger (od 87. Zulić).
* Radomlje: Kobal, Vukasović, Dobrovoljc, Ljutić (od 87. Pogačar), Mamić, Gnjatić, Moses, Malenšek (od 87. Kompan Breznik), Štorman (od 87. Kujabi), Davidović (od 78. Gajzler), Vučenović (od 65. Kukovec).
* Rumeni kartoni: Jovićević, Cipot, Kurtović, Pucko; Gnjatić.
* Rdeči karton: /.

 

* Izidi, 6. krog:
- sobota, 24. avgust:
Mura - Kalcer Radomlje    1:0 (0:0)
Domžale - Koper           0:3 (0:1)

- nedelja, 25. avgust:
17.30 Maribor - Olimpija
20.15 Celje - Primorje

- ponedeljek, 26. avgust:
17.30 Bravo - Nafta 1903

* Lestvica:
 1. Koper             6  4  0  2  9:2 12
 2. Mura              6  4  0  2  8:6 12
 3. Olimpija          5  3  2  0  7:2 11
 4. Bravo             5  3  1  1 10:5 10
 5. Maribor           4  2  2  0  8:4  8
 6. Celje             4  2  1  1  8:6  7
 7. Primorje          5  2  0  3  5:9  6
 8. Kalcer Radomlje   6  1  1  4  5:9  4
 9. Nafta 1903        5  1  0  4  2:10 3
10. Domžale           6  0  1  5  3:12 1

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice