Šport > Nogomet
981 ogledov

Neverjeten podatek o Luki Modriću in Hrvaški

Luka Modrić Profimedia Luka Modrić v dresu Hrvaške.
Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić je podrl že več rekordov, a zadnji v dresu hrvaške reprezentance je nekaj posebnega.

Uspehi nogometne Hrvaške so na reprezentančni ravni zares neverjetni. Za državo z dobrimi štirimi milijoni prebivalcev, samostojno od leta 1991, so igralci s kockastimi dresi dosegli izjemne stvari.

Kar trikrat so se uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva (1998, 2018, 2022), od tega so enkrat prišli vse do finala (2018). V svoji 33-letni zgodovini so imeli Hrvati veliko zvezdnikov, a vse je prekosil Luka Modrić.

Modrić - dolgoletna ikona hrvaškega nogometa, je že skoraj dve desetletji vzor številnim mladim in eden najboljših vezistov na svetu. Je tudi prejemnik Zlate žoge in pravi primer umirjenega družinskega očeta.

Zadrčan je pred dnevi v okviru Lige narodov proti Poljski znova zaigral za svojo ljubljeno Hrvaško. Ob remiju (3:3) je Modrić vpisal svoj 182. nastop za izbrano vrsto. S tem je postal nogometaš, ki je odigral več kot polovico vseh uradnih tekem v zgodovini Hrvaške.

"Ognjeni", ki so za nastop na velikem tekmovanju, tako kot Slovenija, prvič sodelovali v kvalifikacijah za Euro 1996, so namreč vse od nastanka države odigrali 363 uradnih tekem.

Od Zadra do Madrida

Luka Modrić | Avtor: Profimedia Profimedia

Modrić, ki se še ne namerava upokojiti, je v klubski karieri igral za Zadar, Zrinjski Mostar, Dinamo Zagreb, Tottenham Hotspur in od leta 2012 za Real Madrid.

Za Hrvaško, v dresu katere je debitiral leta 2006, je na 182 odigranih tekmah dosegel 27 zadetkov. Prihodnje leto bo vstopil v peto desetletje življenja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice