Šport > Nogomet
104 ogledov

Angleži našli novega selektorja, tretjič tujec

Thomas Tuchel Profimedia Thomas Tuchel.
Na klop angleške nogometne reprezentance bo sedel znani nemški strokovnjak Thomas Tuchel.

Nemški nogometni strokovnjak Thomas Tuchel je novi selektor Anglije. Angleška nogometna zveza (FA) sicer ni uradno sporočila imena naslednika Garetha Southgata, a se Sky Sports pri imenovanju Tuchla sklicuje na zanesljive vire iz FA, časnik The Times pa je zapisal, da je 51-letni Nemec že dosegel dogovor v vodstvom FA.

V tem trenutku "skrivnostna" FA je za sredo sklicala novinarsko konferenco, ki se bo na slovitem stadionu Wembley pričela ob 14.30 po lokalnem času.

To že namiguje, da bo Tuchel postal tretji tuji selektor na klopi angleške izbrane vrste po Švedu Svenu Goranu Erikssonu in Italijanu Fabiu Capellu.

Blestel v Londonu

Tuchel je trenersko pot pričel pri drugi ekipi Augsburga, nato pa v domovini vodil še Mainz, Borussio iz Dortmunda in Bayern iz Münchna, francoski PSG ter angleški Chelsea. Največje uspehe je dosegel na klopi londonske ekipe, v sezoni 2020/21 jo je popeljal do končne zmage v evropski Ligi prvakov.

V minuli sezoni je vodil bavarskega nogometnega velikana. Po dokaj klavrni sezoni se je hitro poslovil, potem ko ekipa iz Münchna ni osvojila nobene domače lovorike, v ligi prvakov pa izpadla v polfinalu proti madridskemu Realu.

Anglijo je po odstopu Southgata po letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji od avgusta začasno vodil Lee Carsley.

Wembley | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice