Šport > Nogomet
420 ogledov

Poraz Srbije, Hrvati izpustili dva gola prednosti

Poljska Hrvaška Liga narodov Profimedia Poljaki so v Varšavi že izgubljali 1:3, a izvlekli remi.
V elitni diviziji Lige narodov so bile v torek odigrane štiri tekme. Oživele so zelenice v Varšavi, Glasgowu, Córdobi in St. Gallenu.

Poljska je pred domačimi navijači v Varšavi v okviru skupine 1 povedla v 5. minuti, dvajset minut kasneje pa je proti Hrvaški že zaostajala 1:3. V razmaku šestih minut so za zadeli Borna Sosa, Petar Sušić in Martin Baturina.

Poljska je znižala zaostanek tik pred odmorom, v 68. minuti pa je Sebastian Szymanski poskrbel za izenačenje in končni izid (3:3). Hrvaška je zadnje četrt ure igrala brez vratarja Dominika Livakovića, ki je prejel rdeč karton.

Brez zmagovalca (0:0) se je končal tudi obračun med Škotsko in Portugalsko. Cristiano Ronaldo je 200. tekmo začel v prvi postavi, gola pa ni zabil.

Portugalska je zadržala vodstvo na lestvici (10 točk), druga s tremi točkami manj je Hrvaška, tretja pa Poljska (4).

V deževni Andaluziji slavili domačini

Španija Srbija Liga narodov | Avtor: Profimedia Profimedia

Zgodaj je na dvoboju skupine 4 povedla tudi Španija proti Srbiji. V Córdobi je prav tako v peti minuti natančno meril Aymeric Laporte. Do konca (3:0) sta bila natančna še Álvaro Morata in Álex Baena.

Zgolj 85 sekund je uvodno vodstvo slavila Švica. Remo Freuler je zadel v 26. minuti, za Dansko pa je izenačil Gustav Isaksen. Gostitelji so v sodnikovem podaljšku prvega polčasa unovčili najstrožjo kazen, točko pa je gostom prinesel Christian Eriksen v 69. minuti.

Španija je pri desetih točkah, sledi Danska s sedmimi, Srbija jih ima štiri, Švica pa je dnu z zgolj eno.

Liga narodov, 4. kolo:


SKUPINA A1
Škotska - Portugalska 0:0 (0:0)
Poljska - Hrvaška 3:3 (2:3)

LESTVICA:
1. Portugalska 10
2. Hrvaška 7
3. Poljska 4
4. Škotska 1


SKUPINA A4:
Španija - Srbija 3:0 (1:0)
Švica - Danska 2:2 (2:1)

LESTVICA:
1. Španija 10
2. Danska 7
3. Srbija 4
4. Švica 1

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice