Šport > Nogomet
883 ogledov

Kalinić prvič o SP: Dalić ni hotel računati name

Kalinić
Po 57 dneh od "primera Kalinić", ko je bil napadalec "Vatrenih" Nikola Kalinić odstranjen iz hrvaške reprezentance ter poslan domov s Svetovnega prvenstva v Rusiji, se je prvič uradno oglasil tudi sam nogometaš.

Nikola Kalinić je pred nekaj dnevi rdeče-črni dres Milana zamenjal za rdeče-beli madridskega Atletica, za katerega je tudi že debitiral, v ponedeljek pa je bil uradno predstavljen pred novinarji. Španske medije je seveda zanimala njegova plat zgodbe o odstranitvi iz reprezentance.

Kalinić | Avtor: Profimedia Profimedia

"O tem se sploh ne pogovarjam s Simeonejem. To kar se je zgodilo v reprezentanci, je preteklost. Bila je to stvar selektorja, ki na Svetovnem prvenstvu ni hotel računati name," je na vprašanje odgovoril Kalinić.

hrvaška nogometna reprezentanca kršil pravila Šport Incident: Hrvaški zvezdnik moral zapustiti SP

Hrvaška je tudi brez Kalinića prišla vse do finala, kjer jo je zaustavila Francija. Igralci in strokovni štab so se odločili, da srebrno medaljo prejme tudi Nikola, ki pa jo je zavrnil.

"Nisem si želel te medalje, ker nisem igral in nisem pomagal pri ustvarjanju tega velikega dosežka. Sedaj me čakajo novi izzivi. Kar je bilo, je bilo,je to temo zaključil novi napadalec Rojiblancosov.

hrvaška reprezentanca, SP 2018 Ne želi odličja Šport Hrvaški reprezentant zavrnil srebrno kolajno s SP

Kalinić je bil odstranjen iz reprezentance, potem ko ni želel vstopiti v igro za zadnjih pet minut na tekmi proti Nigeriji. Naslednji dan ga je hrvaški selektor Zlatko Dalić poslal domov.

nikola kalinić ivan presišić Osmoljenec Šport To zdaj počne igralec, ki so ga med SP vrgli iz hrvaške izbrane vrste

Svojo odločitev je pojasnil: "Na tekmi proti Nigeriji se je Nikola ogreval, v drugem polčasu bi moral vstopiti v igro, toda izjavil je, da se ne počuti pripravljenega za vstop. Začutil je problem s hrbtom. To se je zgodilo že na tekmi z Brazilijo, tudi na treningu včeraj ni bil pripravljen trenirati. To sem mirno sprejel. Trikrat ni bil pripravljen, jaz pa potrebujem zdrave in pripravljene igralce, zato sem se odločil, da se vrne domov."

Hrvaški selektor, ki bo kockaste vodil tudi v prihodnje, je priznal, da je bila odločitev težka: "Nisem bil ponosen, niti srečen. To je madež na moji karieri, moj poraz. Toda sem miren in spokojen, saj sem napravil vse, da do tega ne bi prišlo. Škoda, ker bi Nikola zagotovo igral."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.