Šport > Nogomet
329 ogledov

Vse drugo bi bilo veliko presenečenje

zlatko dalić Epa Dalić je Hrvaško popeljal do finala svetovnega prvenstva v Rusiji.
Hrvaški nogometni strokovnjak je upravičil zaupanje.

Zlatko Dalić se je po pogovorih s predsednikom Hrvaške nogometne zveze Davorjem Šukerjem zavezal, da bo še naprej vodil hrvaško izbrano vrsto, s katero je na SP v nogometu v Rusiji osvojil drugo mesto.

Vest o nadaljnjem sodelovanju Dalića in hrvaške federacije je zveza objavila danes na svoji spletni strani.

Dalić je reprezentanco prevzel pred zadnjo tekmo kvalifikacij za SP z Ukrajino. Nato jo je prek dodatnih kvalifikacij z Grčijo popeljal na svetovno prvenstvo, kjer je osvojila drugo mesto, potem ko je v finalu izgubila s Francijo. Na mundialu v Rusiji je Hrvaška premagala Nigerijo, Argentino, Islandijo, Dansko in Rusijo po enajstmetrovkah in Anglijo.

Po koncu prvenstva so se sprožila ugibanja, da bi lahko Dalić zapustil selekcijo ter da bo sprejel izziv za delo v Aziji. Na koncu se je le odločil, da bo še naprej hrvaški selektor.

Dogovor med Dalićem in Šukerjem mora potrditi še izvršni odbor zveze. Novo pogodbo naj bi Dalić podpisal v tednu pred 20. avgustom, ko bo objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihodnjih dveh tekmah. Hrvate 6. septembra čaka prijateljska tekma s Portugalsko, nato pa 11. septembra uvodni obračun Uefine lige narodov proti Španiji.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice