Šport > Nogomet
8965 ogledov

Francozi so želeli to na vsak način skriti pred Hrvati

kylian mbappe
Zvezdnik francoske reprezentance je razkril zanimivo podrobnost o finalni tekmi s Hrvaško na SP v Rusiji.

Francoski napadalec Kylan Mbappe je presenetil z razkritjem, da je v polfinalu in finalu svetovnega prvenstva v Rusiji igral s poškodovanim hrbtom.

V intervjuju za France Football je 19-letni nogometni zvezdnik, ki je na prvenstvu zabil štiri gole in prejel priznanje za najboljšega mladega nogometaša, povedal, da si je tri dni pred polfinalnim obračunom z Belgijo poškodoval tri vretenca, zato je zadnji dve tekmi odigral v hudih bolečinah.

Kylian Mbappe | Avtor: Epa Epa

Francozi so v polfinalu z 1:0 premagali Belgijce, v finalu pa s 4:2 Hrvate in se tako veselili drugega naslova svetovnega prvaka v zgodovini SP (1998, 2018), ki jih Mednarodna nogometna zveza (Fifa) prireja od leta 1930.

Mbappe je finalni obračun na stadionu Lužniki v Moskvi, kjer je v 65. minuti zabil za 4:1 in poskrbel za praktično neulovljivo prednost Francije, odigral s tremi zamaknjenimi vretenci. Poškodoval se je ob pobiranju svojih reči, ko se je odpravljal pod prho. Po poročanju francoskih medijev je zaslišal tlesk v hrbtenici, nato pa začutil ostro bolečino, ob kateri je skorajda paraliziran obležal na postelji. 

Od podpori fizioterapevtov se je uspel sestaviti do tekme z Belgijo, resnica o njegovem zdravstvene stanju pa je postala skrbno varovana skrivnost, saj so se Francozi bali umazane igre nasprotnih nogometašev. "Najpomembneje je bilo, da naši nasprotniki niso izvedeli," je za francosko revijo dejal napadalec, za katerega je Paris Saint-Germain odštel vrtoglavih 135 milijonov evrov. "To bi lahko s pridom izkoristili in ciljali naravnost v občutljiv predel. Zato so igralci in osebje to skrivali - tudi v finalu!" je razkril 19-letnik.

kylaian mbappe | Avtor: Epa Epa

Mbappe se je na prvenstvu uveljavil kot eden največjih zvezdnikov svetovnega nogometa, zato upa, da bo pristal na ožjem seznamu kandidatov za zlato žogo. "Na seznam bi uvrstil Neymarja, Cristiana Ronalda, Luko Modrića, Raphaela Varaneja in sebe," je povedal zvezdnik PSG-ja.

Med kandidate ni imenoval rojaka Antoina Griezmanna, dodal pa je, da bi si mesto na seznamu zaslužil tudi Lionel Messi, čeprav na svetovnem prvenstvu ni pretirano zablestel.

Kylian Mbappe je postal prvi najstnik po Peleju leta 1958, ki je dosegel več golov na eni tekmi svetovnega prvenstva.

Prav tako je postal prvi najstnik po legendarnem brazilskem nogometašu, ki je zabil v finalu svetovnega prvenstva. Mbappe je bil ob zadetku star 19 let in 207 dni, Pele, ki mu je to uspelo leta 1958, pa 17 let in 249 dni.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.