Šport > Nogomet
1451 ogledov

"Lahko bi vodil Real, City ali Barcelono"

Zlatko Dalić epa
Še v trgovino ne more v miru. Zlatko Dalić nekaj dni po mundialu.

"Preživljam kot vsi Vatreni: najlepše dneve v svoji športni karieri," je štiri dni po finalu svetovnega prvenstva in velikem sprejemu v Zagrebu v pogovoru za hrvaški časopis Jutarnji dejal selektor hrvaške izbrane vrste Zlatko Dalić. "V vsakem kraju po državi je veliko veselja in zato sem presrečen, ponosen. Da smo združili narod."

hrvaška reprezentanca, SP 2018 Ne želi odličja Šport Hrvaški reprezentant zavrnil srebrno kolajno s SP

A kanček grenkobe vendarle je, pravi. "Po finalu sem bil žalosten in še vedno mi je žal. Mislim, da bi Hrvaška morala postati svetovni prvak. A tako pač je. Nisem se veselil ne v Moskvi ne na letalu. Šele ko sem doma videl evforijo, sem dojel, kaj smo naredili. A dejstvo je, da bi Hrvaška morala biti svetovni prvak." Tudi zato si posnetka finala ni pogledal in ti ga tudi ne namerava.

Mu pa pozornost javnosti ni preveč všeč. Pravi, da te neverjetne zgodbe ne bo opisal v kakšni avtobiografski knjigi. "Nisem jaz Ćiro. Sicer mi pozornost godi, a komaj čakam svoj mir. Danes sem bil v trgovini, pa nisem mogel priti ven. Ves čas so me fotografirali. Nisem jaz noben čarovnik, nisem naredil nobenega čudeža," je razlagal Dalić.

"Imamo odlične trenerje, zato brez težave rečem, da bi lahko vodil Barcelono, Real ali Manchester City."

Kar pa ne pomeni, da je skromen. Svoje nogometno znanje zelo ceni. In čeprav nekateri pravijo, da se bo vrnil v eno od Zalivskih držav, kjer je v preteklosti že bil trener, ga bolj mika kak evropski velikan. "Verjamem vase. Hrvati se preveč podcenjujemo. Imamo odlične trenerje, zato brez težave rečem, da bi lahko vodil Barcelono, Real ali Manchester City."

Komentarjev 2
  • Tadej 20:36 20.julij 2018.

    Aja hrvati se podcenjujete? Haha