Šport > Nogomet
916 ogledov

Hrvaški reprezentant: Francozi ne igrajo nogometa

Dejan Lovren
Hrvaški in belgijski reprezentant podobnih misli.

Francija je v Rusiji osvojila naslov svetovnih prvakov, izbrana vrsta Didierja Deschampsa pa mnoge ni navdušila z igro. Predvsem je sistem francoskega selektorja zmotil Belgijce, ki so proti galskim petelinom klonili z 0:1 v polfinalu, in Hrvate, ki so v tekmi za naslov izgubili z 2:4.

"Igrali so antinogomet. To je sicer njihova pravica, a ni dobro za videti, tako se v polfinalih velikih tekmovanj ne igra. Nikakor niso bili boljši od nas, zmage si niso zaslužili, napredovala je slabša ekipa," se je po polfinalu oglasil vratar Belgije Thibaut Courtois, podobno mnenje pa je zdaj za BBC izrazil tudi hrvaški branilec Dejan Lovren.

Nikola Kalinić SP 2018 Šport Tudi Kalinić s srebrno kolajno?

"Imeli so svojo taktiko in to je potrebno spoštovati. Čakali so na svoje priložnosti in zadeli. Tako igrajo na vsaki tekmi," je dejal član Liverpoola. "To kar igrajo, ni nogomet. Mi smo pokazali, kako se igra nogomet. Igrali smo prekrasno," je še menil hrvaški reprezentant.

Ta je pokomentiral tudi enajstmetrovko, ki je Francijo popeljala do vodstva z 2:1: "Francozi so bili favoriti za osvojitev svetovnega prvenstva in na koncu so ga tudi osvojili. Vendar nihče ne razume pravil. Naš igralec v tistem trenutku ni mogel reagirati. Tudi VAR se mora izboljšati. Enkrat je nekaj enajstmetrovka, drugič ista reč ni. Številni pravijo, da ne bi smel biti strel z bele točke, a kaj nam to zdaj pomaga?"

Benjamin Pavard Jokal pred koncem Šport "Prišel sem od nikjer, še pred dvema letoma sem bil v navijaški coni"
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice