Šport
8 ogledov

Niso ji verjeli

Takole si je v Omahi priplavala svoje četrte olimpijske igre. Pri 27 letih. Žurnal24 main
Amanda Beard je pred več kot desetletjem presenečala vse, saj je kljub mladosti osvajala olimpijske kolajne, uspehe pa nadaljevala tudi v Sydneyju in Atenah. Letos se vrača v Peking.

Mikavno dekle? Brez dvoma. In ne samo to, ima tudi že pestro zgodovino. Ime ji je Amanda Beard. Na olimpijskih igrah v Atlanti je, čeprav ni bila stara niti 15 let, osvojila kar tri olimpijske kolajne. Skupaj z igrami v Sydneyju in Atenah jih ima kar sedem, med drugim tudi najdragocenejšo na 200 metrov prsno izpred štirih let. Po omenjenih uspehih se je Amanda posvetila, jasno, manekenski karieri in pozirala za nekaj znanih revij.


Po manekenski karieri se je znova posvetila plavalni. © sports-wired.com

 
Pred dvema mesecema pa se ji je stožilo po plavanju in po triletnem športnem premoru je napovedala povratek. Malokdo jo je jemal resno, vendar se ni šalila. Na ameriških olimpijskih kvalifikacijah v Omahi je na 200 metrov prsno osvojila drugo mesto in si tako zagotovila vozovnico za Peking , svoje četrte olimpijske igre. Ob njeni uvrstitvi si roke manejo tudi pekinški organizatorji iger, ki so jo že pocukali za rokav in jo povabili k snemanju enega od reklamnih sporočil. Amanda je poleg omenjenih sedmih olimpijskih kolajn osvojila še tri posamične (eno zlato in dve srebrni) in štiri (vse srebrne) v štafetah na svetovnih prvenstvih. Ob tem se lahko pohvali tudi z zlato medaljo na univerzijadi. Ni kaj, za 27-letnico, ki je ob tem še za tri leta prekinila kariero, je zbirka dih jemajoča. Pa še odlično izgleda ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.