Šport > Moto športi
4334 ogledov

Kocka je padla

kimi raikkonen
1/16
EPA
Ferrari je sporočil odločitev glede Kimija Räikkönena.

Nekdanji svetovni prvak, 38-letni Finec Kimi Räikkönen, bo po koncu letošnje sezone zapustil Scuderio Ferrari, so po večmesečnih ugibanjih glede njegove prihodnosti potrdili rdeči iz Maranella.

"Ledenega Finca", ki je po vrnitvi v meko rdečih avtomobilov igral bolj ali manj podporno vlogo Fernandu Alonsu in Sebastianu Vettlu, bo pri Ferrariju nasledil mladi 20-letni Francoz Charles Leclerc.

"Scuderia Ferrari oznanja, da se bo Kimi Räikkönen ob koncu sezone 2018 poslovil od svojega položaja," je v slovo zadnjemu dirkaču, ki je Ferrariju privozil dirkaški naslov svetovnega prvaka (2007), zapisal šef rdečih Maurizio Arrivabene.

kimi raikkonen | Avtor: Epa Epa
"Kimijev doprinos k ekipi, tako v vlogi dirkača kot človeka, je bil bistvenega pomena. Odigral je ključno vlogo pri razvoju moštva in vedno je bil pravi ekipni igralec. Kot nekdanji svetovni prvak bo za vedno del naše zgodovine in družine. Kimiju se za vse to lepo zahvaljujemo. Njemu in njegovi družini želimo uspešno prihodnost," so še sporočili iz Maranella. 

Finski dirkač je karieri dirkal za Sauber (2001), McLaren (2002-2006), Ferrari (2007-2009, 2014-2018) in Lotus (2012-2013). Leta 2007 je s Ferrarijem osvojil naslov svetovnega prvaka. Zbral je 20 zmag na dirkah za veliko nagrado in 100 uvrstitev na zmagovalni oder. 

Räikkönen pa kljub slovesu od Ferrarija ostaja v elitnem dirkaškem športu. Kariero bo nadaljeval pri Sauberju, s katerim je leta 2001 debitiral v F1. Z nekdanjo ekipo je podpisal pogodbo za sezoni 2019 in 2020.

"Podpis s Kimijem Räikkönenom predstavlja pomemben steber našega projekta in nas približuje cilju, da v bližnji prihodnosti naredimo velik korak naprej. Kimijev neizpodbiten talent in bogate izkušnje nam ne bodo v pomoč le pri razvoju dirkalnika, temveč bodo obenem pospešile razvoj ekipe kot celote. V sezono 2019 bomo krenili na močnih temeljih," so sporočili iz Sauberja.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice