Šport > Moto športi
185 ogledov

Znano, kje bo jubilejna 1000. dirka

formula 1 Epa
Vodstvo formule 1 je danes razkrilo začasni koledar svetovnega prvenstva za sezono 2019.

Na koledarju za sezono 2019 je 21 dirk, kar je ponovitev rekordnega števila preizkušenj iz let 2016 in 2018. Dokončno bo koledar tekmovanja za naslednjo sezono potrdil svet za motošport pri krovni zvezi Fii na oktobrskem zasedanju v Parizu. Enajst dirk bo gostila Evropa, pet jih bo v Aziji, štiri v Severni in Južni Ameriki, ena pa v Avstraliji.

Zaviranje Avto Kako v hipu zavreti za -143 km/h

Naslednja sezona se bo začela 17. marca z dirko v avstralskem Melbournu, končala pa 1. decembra v Abu Dabiju. Dodatna zanimivost sezone 2019 bo jubilejna 1000. dirka v zgodovini formule 1, ki jo bo gostila Kitajska 14. aprila.

Obenem s koledarjem za 2019 so v vodstvu tekmovanja razkrili še, da so podaljšali sodelovanje z japonskimi prireditelji, tako da bo dirka v Suzuki ostala na sporedu SP do leta 2021, poleg tega pa se po dogovoru z nemškimi prireditelji v koledarju ostaja tudi dirka v Nemčiji. V Hockenheimu bodo vozniki formule 1 nastopili predvidoma 28. julija.

"Veseli me, da imamo na začasnem koledarju za sezono 2019 kar 21 dirk. Prav tako smo lahko veseli, da smo podaljšali sodelovanje z našimi japonskimi partnerji, tako da dirka ostaja v Suzuki, veliko pa nam pomeni tudi, da bodo tudi naslednje leto lahko dirkali v Nemčiji," je ob razgrnitvi koledarja dejal direktor formule 1 Chase Carey.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.