Šport > Moto športi
6943 ogledov

Grozljiva nesreča na treningu, kvalifikacije Ferrariju

Ericsson
Prosti trening je s spektakularno nesrečo popestril Marcus Ericsson, medtem ko so kvalifikacije za veliko nagrado Italije v Monzi navdušile domače navijače Ferrarija.

Voznika italijanskega ponosa sta bila hitrejša od vse konkurence, z novim rekordom proge (1:19,119) je do najboljšega startnega položaja prišel Finec Kimi Räikkönen, ki je bi za 175 tisočink sekunde hitrejši od Nemca Sebastiana Vettla.

Ferrarijeva voznika sta v zadnjem krogu s prvega mesta izrinila vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala in štirikratnega zmagovalca te dirke Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes), ki je pred tem prav tako postavil rekord proge, a se moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom. Četrti je bil njegov moštveni kolega Finec Valtteri Bottas, peti pa Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Za Raikkonena je to prvi "pole position" po Monacu leta 2017, 18. v karieri in po Fernandu Alonsu prvi Ferrarija v Monzi po osmih letih. Španec je takrat tudi dobil dirko, kar je tudi zadnja zmaga Ferrarija na domačem dirkališču.

V skupnem seštevku ima pred nedeljsko dirko Hamilton 17 točk prednosti pred Vettlom, ki je leta 2008 v Monzi s Torom Rosom zabeležil svojo prvo zmago v karieri, še dvakrat pa je bil najhitrejši z Red Bullom.

Ericsson | Avtor: Profimedia Profimedia

Prosti trening pa je zazanamovala težka nesreča Marcusa Ericssona, ki je izgubil kontrolo nad vozilom ter priletel v žaščitno ograjo, od katere se je odbil ter nekajkrat prevrnil.

Šved je po nesreči sam izstopil iz vozila ter počakal na zdravniško službo, ki ga je odpeljala na dodatne preiskave v bolnišnico. Na srečo so tam ugotovili, da ni utrpel nobene poškodbe. Dobil je celo nov bolid za nastop v kvalifikacijah.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.