Šport
57 ogledov

Krim Mercator večji del dvoboja enakovreden favoritinjam

Krim Mercator Kolektiff
Krimovke na Madžarskem doživele drugi poraz v ligi prvakinj.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti madžarskemu Ferencvarosu s 26:28 (14:16). Ljubljanska zasedba bo naslednjo tekmo igrala 10. novembra, ko bo gostila francoski Metz.

Ljubljančanke so bile uvodoma povsem enakovredne favoriziranim gostiteljicam. Prvič na dvoboju se jim je zalomilo med osmo in deseto minuto, ko so zaostale za tri gole (4:7), po dveh golih Ane Gros in enem Tjaše Stanko pa so v 14. minuti izenačile na 7:7.

Igra ljubljanske ekipe je - tako kot na minulem dvoboju proti Bukarešti - v glavnem slonela na učinku Gros. Velenjska ostrostrelka je v uvodnih petnajstih minutah dosegla pet od skupno osmih golov Krima, v nadaljevanju pa se je tudi njej malce ustavilo, kar je domača ekipa izkoristila in v 21. minuti znova ušla na tri gole razlike (8:11).

Varovanke Dragana Adžića so se hitro povezale in že minuto kasneje znižale zaostanek na 10:11, na veliki odmor pa so se odpravile z zaostankom dveh golov (14:16).

Krimovke so na krilih Francozinje Tamare Horaček nato hitro nevtralizirale primanjkljaj s prvega polčasa (16:16). Tekma je bila v nadaljevanju povsem enakovredna, nato pa so sredi drugega polčasa Ljubljančanke znova padle v krizo in v 48. minuti spet zaostale za tri gole (21:24).

Gros je v 52. minuti prekinila kar 10-minutni strelski post ljubljanske ekipe, ki v prelomnih trenutkih dvoboja ni zmogla ogroziti vodstva madžarskega športnega velikana. Ferencvaros je v končnici s pravočasno doseženimi goli odbil vse napade Krima.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Gros z enajstimi goli. Francozinji Grace Zaadi in Horaček sta prispevali po štiri zadetke, brazilska vratarka Barbara Arenhart pa je zbrala 14 obramb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.