Šport
381 ogledov

Kostanjevica gostila odbojkarski spektakel

Odprto prvenstvo Kostanjevica Open 2024 Athos Kostanjevica na Krki
Minuli vikend je potekalo 6. odprto prvenstvo Athos Kostanjevica Open, na katerem so se pomerile tudi nekatere najboljše slovenske ekipe.

Kostanjeviški odbojkarski klub Athos Kostanjevica je tudi v letošnjem letu organiziral turnir v odbojki na mivki, in sicer turnir najvišjega  A-ranga, ki spada v okvir serij turnirjev državnega prvenstva.

Odbojkarski spektakel je potekal preteklo soboto in nedeljo v pravi pravljični idili na igriščih ob reki Krki v Kostanjevici na Krki. Trinajst ekip se je v moški konkurenci dvojic pomerilo za končno zmago.

Kostanjevičani so znova dokazali, da ima poleg dvoranske odbojke tudi odbojka na mivki svoj dom v Kostanjevici na Krki, saj se je zbralo lepo število navijačev, ki so lahko podpirali kar pet domačih ekip, ki so dokazale, da se lahko enakovredno kosajo z najboljšimi odbojkarji na mivki v Sloveniji.

V soboto je sprva potekala skupinska faza, kjer so si ekipe skušale priigrati uvrstitev v nedeljske izločilne boje. To je uspelo na veliko zadovoljstvo domačega občinstva tudi štirim kostanjeviškim ekipam in obetala se je izjemna nedelja.

V četrtfinalnih dvobojih smo nato spremljali vrhunske predstave in boj za vsako točko. Uvrstitev v kasnejši polfinale je uspela tudi eni izmed domačih ekip, saj je dvojica Simon Košir-Mitja Kavčič (ekipa Athos Kostanjevica 2006) na koncu zasedla 4. mesto.

Zmagovalca 6. odprtega prvenstva Athos Kostanjevica Open pa sta po hudem boju v velikem finalu postala Marin Novak in Jure Glamočanin iz ekipe Prevozi DAKA. V napetem finalu sta jima morala priznati premoč Martin Veber in Erik Černač iz ekipe Zajla Team. Dvoboj se je končal z rezultatom 2:1 (11, -21, 11) za Prevoze DAKA.

Tretjega mesta pa sta se na koncu razveselila Mark Pečnik in Jošt Lenič iz ekipe Ludus, ki sta po pravem trilerju prišla do zmage z 2:0 (19, 20) proti domačima junakoma Koširju in Kavčiču.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice