Šport
438 ogledov

Italija deseta žrtev Slovenije v ligi narodov

Slovenska odbojkarska reprezentanca Volleyballworld
Slovenski odbojkarji so le še korak do prvega mesta po rednem delu lige narodov.

Na svoji enajsti tekmi so danes še desetič zmagali, deseta žrtev je bila Italija, aktualni svetovni prvak. Izid tekme je bil 3:0 (19, 21, 19), z gladko zmago pa so Slovenci Italijane prehiteli tudi na drugem mestu svetovne jakostne lestvice.               

Italijani v Ljubljani sicer niso bili v popolni postavi, a to ne zmanjšuje slovenskega uspeha, saj imajo velik nabor kakovostnih igralcev. A njihova "rezervna" ekipa pred polnimi Stožicami ni imela nikakršnih možnosti. Slovenci so igrali zanesljivo, brez večjih nihanj, malo so jim pomagali tudi tekmeci, ki so storili veliko napak s servisi.

Zmagovalec ni bil niti za trenutek vprašljiv, Slovenci so imeli tudi brez lažje poškodovanega Alena Pajenka v vseh nizih nadzor nad rezultatom od začetka pa do konca tekme in prišli do prepričljive zmage.

Zadnji tekmec izbrancev Gheorgeja Cretuja bojo v nedeljo Srbi, ki se še borijo za nastop na olimpijskih igrah. Slovenci bi si s kakršno koli zmago zagotovili prvo mesto po rednem delu lige in vsaj na papirju najboljši izhodiščni položaj pred zaključnim turnirjem v Lodžu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.