Šport > Košarka
13 ogledov

Vujačič dobil novo ponudbo Lakersov

vujacicLA_main_AFP Žurnal24 main
Nesojeni slovenski reprezentant Saša Vujačič, ki se je v pretekli sezoni ne le dodobra uveljavil v dresu Jezernikov, ampak z njimi celo prišel v finale NBA, je dobil ponudbo za novo pogodbo.
 

Preberite še ...

Vsi hvalijo stroj

Severnoameriško košarkarsko moštvo Los Angeles Lakers, letošnji finalist prvenstva, je slovenskemu košarkarju Saši Vujačiču in Francozu Ronnyju Turiafu v ponedeljek ponudilo pogodbi. Generalni menedžer kalifornijskega moštva Mitch Kupchak je potrdil, da si v klubskem vodstvu želijo zadržati oba omenjena košarkarja. Oba košarkarja sta sicer danes postala prosta igralca, kar pomeni, da lahko Vujačič in Turiaf podpišeta pogodbo s kakim drugim klubom, a imajo Jezerniki pravico, da ju poskušajo zadržati, če vsaj izenačijo ponudbe drugih klubov. Štiriindvajsetletni slovenski košarkar Vujačič je v 72 nastopih za LA Lakers v minuli sezoni dosegal povprečno skoraj devet točk na tekmo, obenem pa je bil veliki junak tretje tekme finala NBA proti Boston Celticsom, ko je k zmagi s 87:81 prispeval kar 20 točk. Turiaf, francoski veteran, je v 78 tekmah minulo sezono zbral po 6,6 točke na tekmo.

Moštvo NBA Washington Wizards je v ponedeljek podaljšalo pogodbo z Antawnom Jamisonom, s čimer je preprečilo, da bi najboljši strelec ekipe 1. julija postal prost igralec. Za naslednje štiri sezone zvestobe bodo Jamisonu v Washingtonu odšteli 50 milijonov dolarjev. V Washingtonu se bodo zdaj osredotočili še na drugo pomembno nalogo – prepričati še Gilberta Arenasa, da ostane v ekipi. Arenas je svoj podpis pogojeval s podaljšanjem Antawnove pogodbe, a je obenem odkupil zadnje leto svoje pogodbe in se odpovedal 12,8 milijona dolarjev plače v upanju, da bo kot prost igralec dobil bogatejšo ponudbo kakega drugega kluba. Igralec Golden Stata Baron Davis še omahuje, ali bi v tem klubu ostal tudi v naslednji sezoni, zadnji iz šestletne pogodbe. K temu je verjetno precej pripomoglo tudi zatrjevanje trenerjaDona Nelsona, da bodo v naslednji sezoni več minut na igrišču dobili mladi igralci tudi za ceno kakšnega poraza več. K temu dodajmo, da Davis z 29 leti za NBA-razmere ni še nikakršen veteran ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.