Šport > Košarka
3874 ogledov

V reprezentanci ga želijo Srbi, Hrvatje, Španci, oče blestel v Sloveniji

Mario Nakić Profimedia
Boj za mladega košarkarja.

Devetnajstletnemu Mariu Nakiću se ponavlja zgodba Luke Dončića. Slednjega so kot obetavnega člana madridskega Reala vabili v špansko in srbsko izbrano vrsto, a se je odločil za Slovenijo, Nakić, ki je uradno prav tako član velikana iz Madrida, v tej sezoni pa kot posojen košarkar brani barve belgijskega Oostendeja, pa prav tako lahko izbira med tremi repreuentancami.

Sinu hrvaškega košarkarja Iva Nakića, ta je s Cibono in Partizanom postal evropski klubski prvak ter bil tudi član jugoslovanske reprezentance, kasneje pa je v Sloveniji kot član Interierja iz Krškega ekipo s pomočjo Ariela McDonalda in Maria Kraljevića popeljal v veliki finale državnega prvenstva proti Olimpiji, mesto v izbrani vrsti ponujajo Hrvatje, pa tudi Srbi, saj je rojen v Beogradu, njegova mama je Srbkinja. Zaradi dvoletnega staža v Realu si ga želijo v dresu reprezentance videti tudi Španci.

Mario Nakić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na Maria so po predstavah v belgijskem prvenstvu, na zadnji tekmi proti Spirou Charleroiju je zbral 25 točk in devet skokov, že pozorni tudi v ZDA. Eden najbolj priznanih analitikov za nabor lige NBA, novinar ESPN-a Jonathan Givony, je tako o hrvaško/srbskem košarkarju zapisal: "Precej impresivna izvedba 19-letnega Hrvata. Visoko krilo, ki lahko ustvarja igra, podaja in dobro meče, bo vedno iskano v sodobni ligi NBA. Naredil je tudi nekaj dobrih stvari v obrambi. Zagotovo bom spremljal njegov napredek."

Pri lovu na Nakića naj bi najmanj možnosti imeli Španci, največ pa Srbi, kjer je z njim v kontakt stopil tudi nekdanji selektor Saša Đorđević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.