Šport > Košarka
4554 ogledov

S takšnim šaljivcem si bo garderobo delil Dončić

dirk nowitzki Epa
Košarkarski veteran je dobil nepričakovan obisk.

Dirka Nowitzkega, dolgoletnega člana Dallas Mavericks in soigraca Luke Dončića, je med pripravami na novo sezono, ki bo že njegova 21. v ligi NBA, presenetil predstavnik protidopinške organizacije. Štiridesetletni košarkarski veteran se je odločil prigodo deliti s svojimi sledilci na Twitterju in z zapisom marsikoga spravil v smeh.

"Pravkar so me testirali izven sezone. Dejal sem mu: 'Ali si me videl, kako sem se lani premikal? Če bi karkoli užival, potem moram nemudoma zamenjati proizvod," se je pošalil Nemec.

Nekdanji nemški reprezentant, ki je leta 2011 teličke vodil do naslova lige NBA, bo v prihajajoči sezoni z nasveti lahko pomagal slovenskemu čudežnemu dečku, saj je z Mavericksi pred dnevi podpisal novo enoletno pogodbo.

V Dallasu bo tako preživel najmanj 21 sezon, s čimer je podrl rekord Kobeja Bryanta, ki je bil član Los Angeles Lakers okrogli dve desetletji.

dirk nowitzki Pogodba Šport Velik korak Dallasa, ki bo razveselil tudi Dončića

Legendarni Nemec je o Dončiću spregovoril med gostovanjem v eni izmed ameriških radijskih postaj: "Po naboru sem ga imel priložnost spoznati. Zdel se mi je super fant. Nisem ga še videl odigrati tekme v živo, videl sem le nekaj vrhuncev. Fant nima meja. Star je šele 19 let. Ima zelo visok košarkarski IQ. Vprašanje je, ali bo dovolj hiter in ali bo lahko igral s takšnimi atleti, kot so v ligi NBA. Prepričan sem, da mu bo šlo. Dovolj je pameten, trdo bo moral delati in se učiti."

Nowitzki je bil v lanski sezoni redni član začetne peterke Dallas Mavericks. V povprečju je na parketu preživel 24,7 minute, kar je najmanj od njegove debitantske sezone 1998/1999 (20,4 minute). Z 12,0 točke na tekmo je prav tako zabeležil najnižje povprečje od prve sezone v ligi NBA (1998/1999 - 8,4 točke).

Komentarjev 1
  • Snežinko 11:48 29.julij 2018.

    Vi pa prav uživate s temi "telički", kajne, teleta?

Sorodne novice