Šport > Košarka
1282 ogledov

Real in Dallas naj bi se dogovorila o odškodnini za Dončića

Luka Dončić Twitter Dallas Mavericks
Moštvo Dallas Mavericks, za katerega bo slovenski košarkar Luka Dončić igral v prihodnji sezoni lige NBA, ter njegov dosedanji klub Real Madrid naj bi se dogovorila o odškodnini.

Po poročanju spletne strani Eurohoops se naj bi ta vrtela v višini okrog dveh milijonov ameriških dolarjev. Real uradno novice ni potrdil, je pa Dončića že izbrisal s seznama trenutne ekipe.

"Za nas je bil prvi izbor na letošnjem naboru," je o Dončiću dejal lastnik Dallasa Mark Cuban za medijsko mrežo Espn. Ta ocenjuje, da bo 19-letnik odigral le eno ali pa celo nobene tekme v poletni ligi severnoameriške lige NBA, saj mu želijo v Dallasu nameniti kar največ počitka po naporni sezoni, v kateri je osvojil vse, kar je bilo mogoče.

Dončič mora pred dokončnim prestopom v Dallas počakati še na pozitivni odgovor Mednarodne košarkarske zveze, pred podpisom pogodbe pa ga čaka še zdravniški pregled.

V minuli sezoni je bil med drugim proglašen za najkoristnejšega igralca (MVP) Evrolige. Po zmagi v najprestižnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju je potem z Realom 19. junija osvojil še naslov španskega prvaka, nato pa se je v New Yorku udeležil nabora lige NBA. Tam ga je na tretjem mestu izbrala ekipa Atlanta Hawks, ki ga je nato v menjavi igralcev poslala k Dallas Mavericks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.